Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vanliga frågor och svar

Här finns svar på vanliga frågor som berör projektet Ny Personuppgiftstjänst VGR. Många verksamheter och projekt berörs av arbetet som projektet utför och frågorna besvaras därför huvudsakligen övergripande. Frågor och svar fylls på kontinuerligt.

Vilka vårdsystem ska ersättas av Millennium?

Journalsystemen Melior, AsynjaVisph och Obstetrix, det vårdadministrativa systemet Elvis och operationsplaneringssystemet Orbit kommer att bytas ut mot Millennium, plus ytterligare uppskattningsvis 35-40 system. Vilka det blir beslutas i dialog med hälso- och sjukvårdens verksamheter under 2020.

I slutet av 2023 räknar projektet med att ha avvecklat systemen Västfolket, Augustus och nuvarande version av Befreg.

Hur påverkas de system som kommer att ersättas av Millennium?

Inga applikationsförändringar förväntas, dvs projektet Ny Personuppgiftstjänst ska överbrygga utrullningsperioden utan förändringar i de system som ersätts/samexisterar under Millenniums utrullande.

Hur påverkas de system som är kvar efter utrullningen av Millennium?

Alla befintliga vårdsystem som är kvar efter utrullningen av Millennium behöver anpassas för att kunna hantera nationellt reservID och därmed ett nytt reservnummerformat. System som är anslutna med gammal logik/teknik behöver planera in kommande uppgraderingar, för anpassning till ny anslutning till Personuppgiftstjänsten. Det här arbetet måste vara klart i slutet av 2022, då nya PU-tjänsten går i drift inkl nationellt reservID.

Hur påverkas system som inte är vårdsystem?

Svar TBD.

Hur finansieras de förändringar som behöver göras i integrerade system?

Finansiering av de förändringar som behöver genomföras i integrerade system omhändertas av respektive objekt, bolagen inom VGR, kommunerna och privata vårdgivare. Viktigt att ta höjd för dessa kommande kostnader i budgeten redan nu! Därmed ges tid för att förbereda sig för dessa förändringar och investeringar som behöver göras under kommande år.

 

Har du frågor om innehållet på denna webbsida, vänligen kontakta:

Huvudprojektledare:

Sara Woxneryd

sara.woxneryd@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2020-10-26 13:55