Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Infektioner i förskolan

På denna sida finns information att använda när barnen är sjuka och smitta sker på förskolan. Information som är till för förskolepersonal, sjukvårdspersonal och vårdnadshavare.

När ska barnet vara hemma?
Ett barn ska stanna hemma från förskolan och andra aktiviteter om det är sjukt och har symtom som kan vara tecken på nytillkommen förkylningssjukdom. Exempel på detta kan vara halsont, snuva, feber eller hosta. Barnet kan återgå till förskolan när det har varit feberfritt i minst 24 timmar, har ett gott allmäntillstånd och orkar delta i den ordinarie verksamheten. Kvardröjande restsymtom som hosta och snuva är inget hinder, även om snuvan är tjock och färgad. I de flesta fall behöver barnet vara hemma från ett par dagar upp till en vecka. Syftet med att stanna hemma vid förkylningssymtom är att inte smitta andra och minskar spridningen av infektioner som till exempel covid-19, influensa och RS-virus men också av vanlig förkylning.

 

Information till vårdnadshavare

Arabiska  - information till vårdnadshavare 

Engelska  - information till vårdnadshavare 

Somaliska  - information till vårdnadshavare 

Information till förskolepersonal

Information till sjukvårdspersonal   

Smitta i förskolan

Senast uppdaterad: 2023-04-11 14:40