Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sminet

På denna sida publiceras aktuell information om anmälningssystemet Sminet.

I september lanserades en ny systemversion av Sminet. Det nya systemet gör det enklare och snabbare för vårdenheter att anmäla smittsamma sjukdomar som lyder under smittskyddslagen.

• Den nya versionen av Sminet har en omarbetad layout.

• Inloggning sker med SITHS-kort (e-legitimation). Den vårdenhet vars personal saknar SITHS-kort bör snarast se över möjligheten att börja använda det. För information, se eTjänstekort Västra Götalands Län (nemoq.se). Har man inte möjlighet till det så ska verksamhetschef fylla i en blankett för ansökan om gruppkonto och skicka till smittskydd@vgregion.se

• En nyhet i det nya systemet är att paragrafanmälan kan göras digitalt istället för på papper, när man gör anmälningar via SITHS-kort.

• Här gör du anmälan:
OBS! De webbläsare som rekommenderas är Google Chrome och Edge.
Inom Västra Götalandsregionen via Sjunet: https://sminet3-prod.sminet.sjunet.org/
Arbetar du i verksamhet som inte är ansluten till nätverket Sjunet, exempelvis företagshälsovård eller inom privat verksamhet, loggar du in via internet: https://sminet3-prod.sminet.se/

Det går att logga in via internet för alla, men Västra Götalands anställda rekommenderas att använda länk via Sjunet då det har en högre säkerhet.

Systemet har öppet för anmälningar dygnet runt.

För användarmanual och detaljerade uppgifter om inloggning, läs på Folkhälsomyndighetens sida om Sminet

Senast uppdaterad: 2021-10-25 16:07