Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Film i Väst AB

Film i Väst är en regional filmfond med uppdrag att samproducera film med hög konstnärlig kvalitet och publik potential och som får betydande global distribution och spridning.

Film i Väst strävar efter att vara en av Europas tre mest framgångsrika europeiska filmverksamheter och är näst efter Svenska Filminstitutet den största finansiären av svensk långfilm, kort- och dokumentärfilm samt TV-drama. Varje år samproducerar Film i Väst runt 30 svenska långfilmer samt ett stort antal internationella projekt.

Bolagets samproduktioner ska sammantaget nå och angå invånarna i Västra Götaland oavsett ålder, kön och/eller social bakgrund. Film i Västs samproduktioner ses varje år av 65 miljoner svenska tittare.

Bolagets verksamhet ska också ge internationell lyskraft till Västra Götaland och underhålla och utveckla Västra Götalands kreativa potential och infrastruktur, stärka kompetensen inom branschen och bidra till talangutveckling.

Film i Västs hemsida


Senast uppdaterad: 2021-12-07 15:29