Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny kulturstrategi på remiss 1 mars

Den 1 mars går den regionala kulturstrategin ut på remiss. Det är ett av Västra Götalandsregionens fyra måldokument. Förslaget på strategi som går ut på remiss ska från och med 2024 ersätta den befintliga kulturstrategin.

Kulturstrategin utgår från utmaningar och behov inom kulturområdet i Västra Götaland, sammanställda genom dialog med en stor mängd kulturaktörer samt kommuner i länet. Strategin pekar ut fem strategiska utvecklingsområden med prioriteringar för hur kulturpolitiken ska genomföras.

Var hittas remissen?

Publiceras på www.vgregion.se/kulturstrategi2024 den 1 mars

Hur svarar man?

Svar på remissen ska inkomma senast den 31 maj 2023. 

Svaret skickas in i wordformat (döpt med namn på den organisation eller person som svarar) till regionstyrelsen@vgregion.se. Ange diarienummer och organisationens namn i ämnesraden. 

Svaret ska utgå från strategins rubriker och kan innehålla både yttranden över upplevda styrkor eller förbättringsmöjligheter i strategin.

Hur behandlas synpunkterna?

Västra Götalandsregionen sammanställer och behandlar de inkomna synpunkterna efter att remissperioden är slut. Planeringen för beslut och remisshantering utgår från att kulturnämnden behandlar förslaget den 7 september. Regionfullmäktige beslutar om strategin den 28 november. 

 

Björn Ohlén

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Katti Hoflin

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-02-28 14:58