Filmer om Västra Götalandsregionen

Dokumentärserien ”En del av Västra Götalandsregionen” består av åtta filmer där patienter, besökare, elever, resenärer berättar om sina möten med bland annat sjukvården, kulturverksamheter, skolor och kollektivtrafiken. I filmen ”Drivkrafter” berättar medarbetare i Västra Götalandsregionen om arbetsglädje och vad som driver dem i sitt yrke.

Ulf - en av fyra i världen

Ulf miste armen i en olycka när han var ung. Som en av fyra i världen har han fått en robotarm.

 Anna övervann rädslan

Anna vågade inte gå till tandläkaren, men fick hjälp att övervinna rädslan.

På lika villkor

Hundratals barn och unga i Göteborg deltar i något väldigt spännande!

Lisa födde barn på skärgårdsambulansen

I Göteborgs skärgård finns en specialbyggd ambulansbåt – den enda i sitt slag i Sverige och en trygghet för de tusentals personer som bor här.

 Kent får sjukvård hemma

Kent är hjärtsjuk och får all vård hemma i lägenheten i Skara. Tack vare mobil närsjukvård slipper han slussas runt i sjukvården.

Sofie fick en andra chans på folkhögskolan

Skolan innebar väldigt mycket ångest för Sofie, och den struliga skolgången har gjort att hon saknar gymnasiebetyg. Nu läser hon marinbiologi på Grebbestads folkhögskola och har båten och havet som sitt klassrum.

Laila skriver böcker på bussen

Laila har pendlat på samma busslinje i tretton år. Utrustad med penna och anteckningsblock använder hon tiden till att skriva. Det är på bussen, bland sina medresenärer, hon får alla idéer och uppslag

Utan hjälpmedel blir det stopp i livet

Cashmira har en diagnos som innebär att hon inte kan stå upp, och hon blir inte lika stark som andra. För att kunna vara så fri som möjligt har hon många rullstolar - i skolan, hemma, en racer när hon är ute och en pysselstol. Utan hjälpmedel blir det stopp i livet.

Drivkrafter

Medarbetare från tio olika verksamheter inom Västra Götalandsregionen berättar om arbetsglädje och engagemang.