Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Accelererad elnätskapacitet i Västra Götaland - ACCEL

Västra Götalandsregionen, Svenska kraftnät och Länsstyrelsen startar en samverkansarena för omställning till elektrifiering med namnet ACCEL - Accelererad elnätskapacitet i Västra Götaland.

Västsverige är en industriell motor för Sverige. När fordonsindustri, kemi- och petrokemisk industri, annan tillverkningsindustri samt transportsektorn ska ställa om till en fossilfri framtid innebär det ett elbehov som motsvarar flera mellanstora städer. Därför behövs en stärkt dialog om nätutbyggnad för ökad elektrifiering i Västra Götaland för att klara utmaningen.

VGR:s pressmeddelande om ACCEL 2022-09-22

VGR:s pressmeddelande om ACCEL 2022-05-25

ACCEL uppstartskonferens 

Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen och Svenska kraftnät var värdar för uppstartskonferensen för ACCEL den 27 september på Chalmers Conference i Göteborg. Förmiddagen inleddes av Johnny Magnusson (M), ordförande regionstyrelsen, Sten Tolgfors, landshövding i Västra Götalands län och Lotta Medelius-Bredhe, generaldirektör Svenska kraftnät. Medverkade i programmet gjorde även företrädare från Göteborgs Hamn, AB Volvo, NOVO Energy AB, Vattenfall, Borealis och många fler.

Programmet för uppstartskonferensen 27 september i regionkalendern

Presentationerna från uppstartskonferensen

Film från uppstartskonferensen för ACCEL 27 september 2022, del 1

Film från uppstartskonferensen för ACCEL 27 september 2022, del 2

 

 

Profilbild av Tula Ekengren

Tula Ekengren

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Nicklas Attefjord

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-10-24 10:30