Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Kvalitet och utveckling

Enhet                                      
Kvalitets- och utvecklingsenheten

Bakgrund och frågeställning
På Skaraborgs sjukhus ingår vi i en forskningsstudie som heter ”Din säkerhet på sjukhus”. Syftet med studien är att belysa patienters upplevelse av att vara delaktiga i sin egen patientsäkerhet med fokus på användning av informationsbladet ”Din säkerhet på sjukhus”. Studien drivs av Caterina Finizia som är FoU-chef på område 5, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Studien består dels av en enkätundersökning till patienter men planerat är också intervjuer med patienter. Inom ramen för studien finns det möjligheter att intervjua patienter på Skaraborgs sjukhus. Motsvarande så kommer det att finnas studenter som intervjuar patienter på SU.

Tidsplan                          
Våren 2019 eller hösten 2019

Kontaktperson
Susanne Gustavsson
susanne.m.gustavsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2019-02-04 11:24