Det här gör Västra Götalandsregion

Teckenspråksfilm om Västra Götalandsregionens ansvar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling och kollektivtrafik i Västra Götaland.

Filmens innehåll som text

Västra Götalandsregionen arbetar för att du som bor i Västra Götaland har tillgång till god hälso- och sjukvård. Det gör vi bland annat genom sjukhus, vårdcentraler och Folktandvården. 

Vi ansvarar för att det finns kollektivtrafik i hela Västra Götaland och äger Västtrafik som ser till att du kan resa både med tåg, buss, spårvagn och båt.

Du ska kunna ta del av musik, teater, dans, film, konst, historia och annan kultur oavsett var du bor. Därför stöttar Västra Götalandsregionen kulturlivet i Västra Götaland. Vi driver även flera egna kulturverksamheter som Göteborgs Botaniska trädgård, Regionteater Väst och Vitlycke muséum.

Västra Götalandsregionen ska också utveckla området Västra Götaland genom att bidra till att det finns utbildning, jobb och en bra fritid.

Genom vårt miljöarbete tar vi ansvar för att skapa en bättre miljö och bättre hälsa – för oss och kommande generationer.

Jobba hos oss

Västra Götalandsregionen är Sveriges största arbetsgivare med cirka 56 000 anställda.

Starta och driva företag

Vi ger också stöd till företagande och forskning och hjälper på så vis till att skapa fler jobb i Västra Götaland.

Jesper Svensson

Regionutvecklare

Telefonnummer