Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

De regionala rekommendationerna förlängs i Västra Götaland

Smittskyddsläkaren i Västra Götalandsregionen förlänger de skärpta regionala rekommendationerna till 1 april och gör en förändring i råden till gymnasieskolorna.

Smittskydd Västra Götaland manar till att alla följer de råd och rekommendationer som gäller så att Västra Götaland inte hamnar i en tredje våg med covid-19.

– Vi har parkerat på en hög nivå i Västra Götaland. Det kan mycket väl öka och dra iväg men det är nu vi kan vara med och påverka det. Vi måste få ner antalet smittade och därför måste vi fortsätta följa såväl Folkhälsomyndigheten som VGR:s skärpta regionala rekommendationer, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

17 februari införde Västra Götalandsregionen skärpta regionala rekommendationer för att minska spridningen av covid-19. Läs om det här. Nu förlängs råden till 1 april. Några förändringar av råden görs också när det gäller skolorna.

– Vi vill hålla nere kontakterna och undvika trängsel så mycket vi kan, samtidigt har vi väldigt stor förståelse för hur viktigt det är att gymnasieungdomar i större utsträckning kan vara i skolan. Detta är en möjlighet att öppna upp gymnasieskolan mer samtidigt som vi inte vågar rekommendera en för stor öppning, säger Thomas Wahlberg.

Nya rekommendationer för skolor i Västra Götaland 15 mars-1 april

  • Gymnasieskolor rekommenderas att undervisa varje elev på plats i skolan minst 20 procent av den schemalagda tiden. Högst en tredjedel av skolans elever bör vara på plats samtidigt.
  • För högstadium rekommenderas att undervisningen bedrivs utan risk för trängsel.
  • För låg- och mellanstadium är det viktigt att i möjligaste mån bedriva undervisningen klassvis utan att blanda olika grupper av elever.

 


Senast uppdaterad: 2021-03-12 08:38