Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Debriefing efter allvarlig händelse

I vården hamnar personal i situationer som kräver topprestationer i komplexa situationer under tidspress. Detta utmanar våra kunskaper, färdigheter och rutiner båda på individuell, team och organisatorisk nivå. För att ständigt bli bättre och bli mer trygg i dessa krävande situationer förespråkas att personal genomför debriefing av sådana situationer.

Simulatorcentrum i Väst har stor erfarenhet av debriefing av personal efter stressfyllda och krävande situationer i båda simulerade miljöer och i den kliniska vardagen.

Ny forskning visar att "psykologisk" debriefing inte alltid är hjälpsam direkt efter traumatiska situationer. Debriefing med Simulatorcentrum har inte individen i fokus, men och ägnar sig åt teamets och organisationens hantering på ett sätt som skapar förståelse, mening och nya strategier. Detta perspektiv verkar även att vara hjälpsamt för den enskilda.

 
Senast uppdaterad: 2022-06-15 11:01