Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

HPV-vaccination

HPV-vaccin erbjuds inom det allmänna vaccinationsprogrammet för barn till flickor i årskurs 5 eller 6. Kompletterande vaccination ska erbjudas flickor upp till 18 års ålder inom Elevhälsan.

Kvinnor 18 till och med 26 års ålder kan erhålla recept på HPV-vaccin inom högkostnadsskyddet för läkemedel. Äldre kvinnor, pojkar och män får själva stå för hela kostnaden av vaccinationen. Vaccinering av kvinnor 18 år eller äldre, samt av pojkar och män, kan ske vid någon av Västra Götalandsregionens vårdcentraler.

Gardasil är upphandlat för Västra Götalandsregionen. Avtalspriset erhålls endast vid beställningar direkt från leverantören (MSD Vaccins) av behöriga enheter. Behöriga enheter är skolor som beställer till barnvaccinationsprogrammet. Beata Angelbjörk, Kunskapsstöd för läkemedel och hjälpmedel i VGR, ger behörighet för skolan att beställa.

 

Mer information om vaccination mot HPV hittar du här:

Folkhälsomyndighetens information om vaccin mot HPV

Folkhälsomyndighetens vägledning för vaccination enligt föreskrifter och rekommendationer

Senast uppdaterad: 2019-06-14 09:15