Leva och bo i Västra Götaland

Vill du starta ett nytt liv i Västra Götaland? I Västra Götaland ges du möjlighet till ett gott liv med balans mellan ett stimulerande arbete och en rik fritid i en region som strävar efter att ligga i framkant inom utvecklingen.

Västra Götaland ligger mitt i Skandinavien och är ett attraktivt område både att bo och verka i. Med fantastisk natur, vackra miljöer och storstaden Göteborg finns något för alla. Näringslivet har en stark ställning och här finns många starka företag med internationell prägel. Västra Götaland är viktigt transportnav med Skandinaviens största hamn och Sveriges näst största flygplats.

Varför etablera sig i Västra Götaland?

Ett Sverige i miniatyr

Västra Götaland kan beskrivas som ett Sverige i miniatyr med stora och små städer, mindre samhällen, skogar och vidsträckt landsbygd. I vår vackra och trygga miljö kan du bo med närhet till hav, sjöar, djupa skogar, böljande kullar och öppna fält. Vi har ett historiskt natur- och kulturarv och kan erbjuda dig inspirerande upplevelser i form av friluftsliv, nöjen, idrott, musik, teater och konst. 

Det finns fyra nationalparker och andra spännande sevärdheter och aktiviteter året runt. Allt detta gör Västra Götaland till ett av Sveriges viktigaste turistområden.

Kultur i Västra Götaland

Västra Götaland ska vara en bra plats att leva och bo på. Alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. VGR:s kulturförvaltning arbetar för att skapa förutsättningar för visionen om Det goda livet genom att driva och stödja museum och andra besöksmål. 

Kultur i Västsverige

GöteborgsOperan 
Göteborgs Symfoniker 

GöteborgsOperan är ett av VGR helägt bolag, liksom Göteborgs symfoniorkester som är Sveriges nationalorkester.