Gästateljé i Querétaro, Mexiko

Fotograf: By Alejandro - https://www.flickr.com/photos/43547009@N00/38478848656/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90620223

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse i Querétaro, Mexiko, under perioden 1/10 till 31/11 2024. Stödets syfte att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökan till Querétaro är stängd. Sista dag att ansöka var den 22 december 2023. 

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Mejla din ansökan till kultur@vgregion.se

Skriv "Gästateljé 2024 Querétaro" i ämnesraden. 

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat. 

Redovisning

En kort rapport ska skickas in efter avslutad vistelse.

Specifikationer

I stipendievistelsen ingår tillgång till en ateljé på Museo de la Ciudad, en bostad i närheten av ateljén, flygresa Sverige/Mexiko tur- och retur samt en månatlig stipendiesumma (cirka 15 000 kronor) för mat, uppehälle, material mm.

Summan utbetalas till stipendiaten en gång per månad, det vill säga totalt två gånger under vistelsen.

Om ateljén

Museo de la Ciudad är en mycket stimulerande plats, en kulturell mötesplats. Många mexikanska konstnärer har ateljéer, ställer ut, håller workshops etc. på museet.