Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Valfria gästateljévistelser

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse på valfri plats i världen. Vistelseperioden är också valfri men måste ske under 2022.

Syftet med stödet

Stödets syfte att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer. Du föreslår själv en plats som du har en preiliminiär möjlighet att verka på. Sen ansöker du om stöd från oss.

Stipendiet ska täcka kostnader för resor tur och retur, levnadskostnader, altejéhyra och bostad samt material. Maxbelopp är 50 000.

Den sökande ska motivera vad en vistelse kan tillföra konstnärskapet. Vistelseperiod bestäms i samråd mellan den sökande, koncernavdelning kultur och ateljéplatsen.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökningen är öppen tom. 15 december 2021.

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Skicka din ansökan till:

kultur@vgregion.se

eller

Regionens Hus Box 1091 405 23 Göteborg

Märk brevet/ansökan med: "Fri gästateljé 2022" och ange vilken plats du ansöker om för att underlätta vår hantering av alla ansökningar.

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat: Linda Spåman och Eric Magassa.

Redovisning

En kort rapport ska skickas in efter avslutad vistelse.

Dan Fröberg

Regionutvecklare – Gästateljéer och stipendier
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Tillgänglig mån-ons

Senast uppdaterad: 2021-11-03 11:08