Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden

Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden är VGR:s ledande politiska organ inom områdena infrastruktur och kollektivtrafik.

Nämnden ska fullgöra de uppgifter som följer av VGR:s ansvar som kollektivtrafikmyndighet för den regionala kollektivtrafiken i enlighet med lagen om kollektivtrafik (2010:1065), när uppgiften inte enligt lag eller fullmäktiges beslut ska fullgöras av någon annan.

Nämnden ska även fullgöra de uppgifter som följer av Västra Götalandsregionens ansvar som upprättare av länsplaner i enlighet med lag om regionalt utvecklingsansvar (2010:630) samt förordning (2017:583) om regionalt tillväxtarbete.

Nämndens huvudsakliga uppdrag är att bedriva regionövergripande strategiskt arbete med transportinfrastruktur, kollektivtrafik och bredbandsutbyggnad i syfte att uppnå en mer samordnad planering inom nämndens områden.

Sammanträden

18
okt

Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden

Starttid:
Plats: 1.308A+B, Regionens hus Göteborg
Ort: Göteborg
07
dec

Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden

Starttid:
Plats: Göteborg, Lejonet
Ort: Göteborg

Jacob Österlund

Nämndsamordnare

Senast uppdaterad: 2023-01-16 13:59