Fyra frågor om Framtid Västra Götaland

Publicerad:
Karin Gertzén och Jenny Sjöstedt

Karin Gertzén och Jenny Sjöstedt är projektledare för Framtid Västra Götaland. Vi passar på att ställa några frågor inför konferensen som går av stapeln den 30 november

Vad är det roligaste med uppdraget?  

Det roligaste är att få vara en del i ett team där vi tillsammans jobbar mot ett och samma mål som är att göra Framtid Västra Götaland till en inspirerade och relevant mötesplats för regionala utvecklingsfrågor. Det är också spännande att på plats ta del av vad deltagarna tycker om talarna, seminarierna och allt som händer under själva konferensdagen.   

Hur valdes temat Grön omställning?  

I år har det verkligen blivit kännbart, och synligt, att klimatet håller på att förändras. Vi lever i en tid där översvämningar, bränder och stormar härjar över hela världen. Och vi vet att vårt sätt att producera och konsumera är orsaken till det. Varför klarar vi ändå inte av att ställa om snabbare? Det vill vi prata om och visa exempel på att det faktiskt är möjligt att ställa om.   

Kan ni ge oss en teaser till programmet?   

Svårt att välja något! Vi ser bland annat fram emot att lära oss mer om hur EU nu sätter ramar och styr, och hur det påverkar oss i Sverige och Västra Götaland. Konferensen innehåller dessutom sex parallella seminarier där vi får prata biologisk mångfald, fysisk planering, cirkulära affärsmodeller samt energi- och kompetensförsörjning.    

Vem bör absolut inte missa den här konferensen?   

Om du arbetar med strategisk utveckling eller omställningsfrågor i Västsverige måste du komma! Vill du vara med för att fler ska göra mer, då är det här konferensen för dig. Platserna brukar fyllas upp fort, så håll utkik på webblänken nedan där anmälan öppnar den 5 oktober. 

Läs mer om konferensen här.