Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Framtid Västra Götaland - Grön omställning

Framtid Västra Götaland

Den 30 november bjuder Västra Götalandsregionen in till en heldagskonferens med regionala utvecklingsfrågor i fokus på temat grön omställning. Tillsammans kan vi bygga ett välmående Västra Götaland som är klimatneutralt och rättvist med en modern, resurseffektiv och konkurrenskraftig ekonomi.

När vi samlas på Framtid Västra Götaland i slutet av året fortsätter dialogen om hur vi ställer om tillsammans. Det kommer att bli en fullspäckad konferens med inspirerade föreläsare, kunskapsfördjupning, utbyte av erfarenheter och spännande möten.

Vi ses på Framtid Västra Götaland!

Tid, plats & anmälan

Datum: 30 november 2023
Plats: Svenska Mässan i Göteborg
Anmälan: öppnar senare i höst
För frågor kontakta: Karin Gertzén eller Jenny Sjöstedt

Målgrupp för konferensen

Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom länets 49 kommuner och fyra kommunalförbund, akademi och forskningsinstitut, det civila samhället, näringslivet och dess organisationer, VGR samt länsstyrelsen och andra statliga myndigheter.

Ur programmet

Sverker Jagers, Professor vid Göteborgs universitet  
Vad är det som gör att vi inte gör omställning snabbare än vad vi gör? Sverker delar med sig om människors uppfattningar om miljö och inställning till miljöpolitiska styrmedel och relationen mellan demokrati och hållbar utveckling, samt frågor kring miljörättvisa. 

Annika Wäppling Korzinek, EU-kommissionens företrädare i Sverige
För att påskynda den gröna omställningen rullar EU ut en mängd nya regleringar de kommande åren. Annika berättar vad som är på gång och hur det påverkar oss i Sverige och Västra Götaland.  

Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör och författare 
Hela världsekonomin ska bli klimatneutral på bara tre decennier och hållbarhet håller på att bli en av de affärsmässigt mest disruptiva krafterna. Hur vi kan utveckla exponentiella klimatlösningar – med hjälp av exponentiella teknologier, beteendeförändringar och systemförändringar. 

Om konferensen

Framtid Västra Götaland är en konferens som årligen arrangeras av Västra Götalandsregionen för att diskutera regionalt utvecklingsarbete i Västra Götaland. Syftet är att öka kunskap och få samsyn kring utmaningar och lösningar för olika regionala utvecklingsfrågor. Konferensen bygger på utvalda delar i vår gemensamma strategi för Västra Götalands utveckling, som du kan ta del av här: www.vgregion.se/vg2030


Senast uppdaterad: 2023-09-25 10:27