Skolmatsakademin

Välkommen till Skolmatsakademin!

Vad är Skolmatsakademin?
Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Nätverket startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till dagens moderna skollunch och samtidigt öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar idag 54 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Läs mer om Skolmatsakademin >>

Senaste nytt

bild-476421005818585_2029300413863962
Läs Skolmatsakademins nyhetsbrev där vi berättar om Lillebyskolans arbete med klimat och hållbarhet, nätverksträff med tema matsvinn och mycket annat matnyttigt: https://mailchi.mp/a5d0cffa5222/mars2019-2940389
bild-476421005818585_2026123140848356
Hur jobbar ni med långsiktig kompetensförsörjning? Ett sätt är att jobba med kollegial handledning och validering. Nästa vecka den 29/4 håller vi en kostnadsfri utbildning för nya handledare i Göteborg. Sista anmälningsdag idag!
På plats i Vara konserthus på #måltidensmervärde med stark inledning av moderator @monikaahlberg och inspirationsfi… https://t.co/dvjTxbL6kt
MATtanken
RT @MATtanken_SE: Vi spelade in vårt webbinarium om skolluncher på lektionstid och du kan nu se det i efterhand! #offentligamåltider #skolm…
Smart och konkret sätt att illustrera matsvinnsproblematiken. Kanske vore något för skolrestaurangen?… https://t.co/Zp7VXy27q7
Idag är jag ute och träffar kockar pedagoger och ledning inom Väl godkänt för skolmåltiden. Första stoppet Trollhättan. Där möttes jag av det glada beskedet att det finns möjlighet till renovering och ljuddämpning av matsalen. Och... schemaläggarna har börjat arbeta med den nya schemastrukturen✌! Som grädde på moset fick jag en fin-fin lunch. .. .. .. Trollhättans centralkök bjöd på krämig kycklingratäng med chili och ajvar. Det var mycket uppskattat bland elever och lärare och passade utmärkt till den fina salladsbufffen Paradisskolan serverar varje dag. Bild 2:en fantastisk illustration från igår av @paulskok Från rot till blast! Den får mig att tänka på att detaljerna är viktiga i sammanhanget, det är så man lyckas med måltidsarbetet.