Så väcker vi intresse för VGR som arbetsgivare

Uppdaterad:
Publicerad:
Nilufar Hathalia Shastavari iförd arbetskläder utomhus

Arbetsmarknadsmässor på högskolor och filmer i sociala medier är två sätt VGR använder sig av för att visa upp olika jobb och underlätta framtida rekrytering.

Under vårterminen medverkar VGR på arbetsmarknadsmässor för högskolestudenter i Västra Götaland och angränsande län. I VGR:s monter har studenterna möjlighet att ställa frågor till både HR och yrkesambassadörer om hur det är att arbeta hos oss.

Kul att möta studenter

Nilufar Hathalia Shastavari, barnspecialistsjuksköterska och enhetschef inom Regionhälsan, var på plats i montern under ALARM-mässan i Göteborg i januari.

– Det var kul att vara med på mässan och möta studenter! Vi har ju så stor bredd i VGR och det är viktigt att visa det. Ibland har studenterna en bild av jobben som inte stämmer. En missuppfattning många hade angående barnsjukvård var att alla barnmottagningar finns på sjukhusen och att arbetstiderna är dygnet runt. Då blev de positivt överraskade när jag sa att det även finns mottagningar för barnsjukvård med inplanerade besök dagtid, säger Nilufar Hathalia Shastavari.

Både yrkesroll och privatperson

Att vara med på mässor är bara ett av flera sätt VGR arbetar med centralt för att nå ut till framtida medarbetare. Nilufar är också en av tio medarbetare som har varit med i en ny sorts yrkesfilmer. I filmerna får vi följa medarbetarna både på jobbet och utanför.

– Det är roligt att bidra till att ge inblick i vad det innebär att vara sjuksköterska. Jag såg en kommentar till filmen på LinkedIn att det var fint att vi visar både det personliga och det professionella. Man har ju sin yrkesroll på jobbet och sedan är man en vanlig människa privat, säger Nilufar.

Behöver synas för att kunna rekrytera

Filmen om Nilufar har nu visats över 166 000 gånger. Nilufar tycker att det är superkul och häftigt att så många har sett filmen och att den förhoppningsvis inspirerar till att välja ett yrke inom sjukvården. Att VGR använder sociala medier för att nå ut känns som en naturlig väg att gå, tycker hon.

– Vi behöver synas mer och då får vi göra det där de unga finns.

Som chef för verksamheter i Skene och Ulricehamn berättar Nilufar att det geografiska läget kan bidra till att det är svårt att rekrytera nya medarbetare för deras del.

– Vi ligger utanför storstaden, där många bor, och då måste man pendla en bit. Men det är tufft att rekrytera överallt. Vi vet redan nu att vi går mot en framtid då vårdpersonalen inte räcker till för befolkningen. Det finns helt enkelt för få. Det är en stor utmaning att lösa detta pussel. Men just nu är jag överlycklig över att ha rekryterat en barnläkare igår, säger Nilufar.

Arbetsmarknadsmässor för studenter

Studentföreningar vid högskolor och universitet brukar anordna mässor där arbetsgivare kan möta potentiella framtida medarbetare. Under 2023 medverkar VGR på följande arbetsmarknadsmässor:

 • 23/1 ALARM, Göteborg
 • 9/2 Karriärmässan Framtid, Skövde
 • 15/2 HOTSPOT, Karlstad
 • 15/2 CARMA, Linköping
 • 22/2 Arbetsmarknadsdagen, Halmstad
 • 16/3 Virtual Career Days, Online
 • 29/3 Campus, Örebro
 • 27/4 Virtual Career Days, Vård, Online
 • 17/10 Virtual Career Days, Online
 • 15/11 STARK, Borås
 • 15/11 MedRek, Göteborg
 • 23-25/11 Kunskap & Framtid, Göteborg

Utöver medverkan i externa mässor, anordnar vissa förvaltningar i VGR även egna lokala jobbevent på exempelvis sjukhus, där studenter bjuds in att träffa medarbetare.

Se yrkesfilmerna

Här kan du se filmer om Nilufar och tre sjuksköterskor med andra inriktningar samt om en biomedicinsk analytiker, en psykolog, en projektledare och ett operationslag.

Möt våra medarbetare