Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bra hälsa och arbetsmiljö är viktigt

I Västra Götalandsregionen tror vi att ett gott arbetsliv börjar med en bra arbetsmiljö, och att du trivs och mår bra på jobbet. Det här är förutsättningar för att du ska kunna göra ett bra jobb. Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas hos oss. Därför arbetar vi systematiskt med att förbättra och utveckla vår arbetsmiljö. Vi jobbar strategiskt för att sänka sjukfrånvaron och tillsammans utvecklar vi hälsofrämjande arbetsplatser. Här kan du ta del av olika verktyg och arbeten och se filmer om hur vi arbetar med att skapa den bästa offentliga arbetsmiljön.

En kvinna ler.

Tillsammans sänker vi sjukfrånvaron

Vi jobbar särskilt med att sänka sjukfrånvaron. Vår målsättning är att ingen ska behöva bli sjuk på grund av arbetsmiljön. Här kan du läsa om hur vi arbetar med detta.
Vårdpersonal som arbetar
Fotograf: Paul Björkman

Arbetsmiljösatsningen

Genom arbetsmiljösatsningen ges verksamheterna i Västra Götalandsregionen möjlighet att få en tillfällig resursförstärkning för att utveckla arbetsmiljöarbetet och skapa en hållbar hälso- och arbetsmiljö.
Två skidåkare

Personalerbjudanden & motionslopp

Här kan du se våra personalerbjudanden och rabatter. Du kan också anmäla dig till olika motionslopp, och kanske till och med göra en Regionklassiker?

Hälsan och Arbetslivet
Hälsan och Arbetslivet är VGR:s interna företagshälsovård. Hälsan och Arbetslivets uppdrag är att vara en oberoende resurs för regionens chefer att tillsammans med sina medarbetare öka hälsan i arbetslivet. 

Riktlinje för företagshälsovård 

Bilaga 1 riktlinje för företagshälsovård

Bilaga 2 riktlinje för företagshälosvård

Rutin riktlinje för företagshälsovård

Institutet för stressmedicin ISM
ISM är Västra Götalandsregionens kunskapscentrum inom stressområdet. Institutet för stressmedicin bedriver forskning inom stress, hälsa, organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö. 

Full bemanning och lägre sjukfrånvaro
Filmen visar hur en avdelning har jobbat för arbetsglädje, ”högt i tak” och gemenskap med full bemanning och sänkt sjukfrånvaro. 

Hälsofrämjande schemaläggning
Filmen vägleder dig som medarbetare till att lägga ett hälsofrämjande schema. Har du även uppdrag som chef rekommenderar vi att du svarar utifrån din erfarenhet av schemaläggning på arbetsplatsen. Utifrån dina svar får du ett antal forskningsbaserade råd att tänka på i din vardag. (Obs! Använd explorer som webbläsare).

Bättre ledarskap med färre medarbetare per chef
Filmen handlar om hur vi arbetar med att ha ett hanterbart antal medarbetare per chef, för vi tror att ett bra ledarskap innebär att man har tid för sina medarbetare.

En friskare arbetsplats
En film om hur Regionservice arbetar med enkla metoder för att öka trivseln och få låg sjukfrånvaro på arbetsplatsen.

Arbetsmiljödelegationen arbetar med att verka för regiongemensam hälsa och arbetsmiljö, för att skapa en arbetsmiljö där alla medarbetare känner arbetsglädje, utveckling och att de kan göra ett gott jobb. Arbetsmiljödelegationen är unik för den blandar både representanter från facken och arbetsgivaren. Vi tycker det är viktigt att det är en god dialog och bra samverkan mellan facken och arbetsgivaren.

Ledamöter i delegationen:

 • Marina Olsson, ordförande, HR-direktör
 • Ninni Valentin, HR-chef SU område 2
 • Ingibjörg Jonsdottir, Verksamhetschef Institutet för stressmedicin
 • Per Djurberg, samordnare, HR- strateg
 • Stina Wernstedt, Vårdförbundet
 • Martin Håland, Vårdförbundet
 • Christina Sjöberg, Saco
 • Gunilla Rehn, Saco
 • Daniel Hansson, Vision
 • Jenette Hansson, Vision
 • Monica Malmkvist, Kommunal
 • Ricardo Amio, Kommunal
 • Nilu Thunell, Ledarna.

Här kan du läsa om bakgrunden och uppdraget för gruppen.

Här kan du söka ekonomiskt bidag till arbetsmiljöprojekt i VGR (endast för VGRs verksamheter).

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2019-12-18 13:40