Vad gör en fysioterapeut?

Uppdaterad:
Publicerad:
Petter är fysioterapeut står på bilden av Petter som är glad

På internationella fysioterapins dag träffar vi Petter Persson som är fysioterapeut och jobbar på Närhälsan i VGR. Vad är det bästa med jobbet som fysioterapeut?

En fysioterapeut jobbar med undersökning och behandling av olika sjukdomar och skador som är kopplade till kroppen, så som muskler och leder. Petter Persson är fysioterapeut i VGR och har jobbat på Närhälsan sedan 2016.

Mottagningen ligger centralt i Göteborg, i ett område där det bor många människor. Det gör också att många patienter söker sig till dem. En vanlig dag på jobbet kommer Petter in strax innan åtta och sedan rullar dagen på med patientbesök. Det kan vara hembesök till patienter som inte kan ta sig till mottagningen själva, nya patienter som gör sitt första besök och eller återbesök för att följa upp patienter. En del patienter kommer också till gymmet på mottagningen för att träna.

– Det är också en bra arbetsplats för att många vill komma till oss, vi har ett högt söktryck in till mottagningen och det är ett bra betyg, säger Petter

Eftersom VGR är en stor organisation har Petter fått möjlighet att jobba med aktiviteter även utanför mottagningen. Han har till exempel varit med i utvecklingen av tjänsten Digitala Vårdmöten och även jobbat med att ta fram nybesöksmallar som patienter fyller i inför sitt besök. Men det som ger mest glädje är ändå mötet med patienterna.

– Det bästa är alla patienter man träffar, att få följa dem i deras resor, att motivera dem, att se hur folk förändras och hittar nya hälsosamma vanor, säger Petter