Pysselbok för lågstadiet

Pyssla och lär dig om yrken inom hälso- och sjukvården! Du som arbetar på lågstadiet (F-3) i Västra Götaland kan beställa pysselböcker till din klass kostnadsfritt.

Låt dina elever pyssla och lära sig om några av samhällets viktigaste yrken! Västra Götalandsregionen har tagit fram två olika pysselböcker om yrken. En om yrket sjuksköterska och en med sju olika hälso- och sjukvårdsyrken (biomedicinsk analytiker, dietist, apotekare, ortopedtekniker, sjuksköterska, tandläkare och barnmorska).

I böckerna finns klassiska knep och knåp som finn fem fel, ordflätor, labyrinter med mera. Båda böckerna innehåller även klistermärken på sjukvårdspersonal, patienter och olika arbetsredskap. Med klistermärkena får eleverna får använda sin fantasi och skapa scener i olika typer av sjukhusrum. Längst bak finns förslag på samtalsfrågor samt kopplingar till läroplanen.

Beställ en klassuppsättning pysselböcker kostnadsfritt, det enda du behöver göra är att fylla i en utvärdering vi sänder till dig.

Ange beställarens namn, skola och skolans adress, samt antal och vilken bok (Pyssla och lär dig och yrken inom hälso- och sjukvård eller Pyssla och lär dig om yrket sjuksköterska). Maila din beställning till e-postadressen nedan.

Charlotte Wärnå