Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Boka videobesök till FaR-mottagning

Du kan boka ett videobesök till FaR-mottagning i Vård och hälsa. Tryck nedan för att komma till FaR-mottagning i Vård och hälsa antingen via din mobil eller via din dator. Du behöver e-legitimation för att boka en tid.

Boka videobesök i din mobil eller dator

FaR-mottagning Göteborg i Vård och hälsa

Du bokar ett videobesök via länken här nedanför. Den går direkt till FaR-mottagning Göteborg i Vård och hälsa.

Länk till FaR-mottagning Göteborg i Vård och hälsa

Logga in med e-legitimation exempelvis BankId eller Freja eID Plus. Välj boka nybesök fysioterapeut.

Här hittar du en manual med text och bilder för hur du bokar.

Ring 031-346 06 40 så ringer vi upp dig eller
tryck här för att direkt välja en tid att bli uppringd.

För dig i Göteborg erbjuder FaR-mottagningarna:

Besök hos fysioterapeut på FaR-mottagning – för vuxna

Du som har fått ett FaR (Fysisk aktivitet på Recept) kan boka videobesök till en fysioterapeut som hjälper dig hitta en hållbar och hälsofrämjande aktivitetsnivå. Om du inte redan har ett FaR behöver du först få det, kontakta då din vårdgivare (till exempel vårdcentral eller rehabmottagning).

Besök hos fysioterapeut på FaR-mottagning – för barn och unga

Vårdnadshavare och barn 0–19 år erbjuds samtal och stöd för att hitta en bra aktivitetsnivå. Från 6 år behövs ett FaR. För barn under 13 år deltar bara föräldrarna på nybesöket, unga över 13 år deltar tillsammans med föräldrarna eller själva.   

Besök hos dietist på FaR-mottagning

För barn och ungdomar i Göteborg med övervikt (ej fetma), inget FaR behövs. Du kan läsa om skillnaden mellan övervikt och fetma på 1177.se. Vårdnadshavare till barn 3–19 år är välkomna, från 13 år kan ungdomen vara med. Ni ska inte redan ha kontakt med dietist på annat håll.

Du kan boka tid till FaR-mottagning som vårdnadshavare för minderårig. Logga in med din e-legitimation. Välj Boka nybesök fysioterapeut och i nästa steg Lägg till barn (0-17 år). 

Du bokar ett videobesök via länken här nedanför. Den går direkt till FaR-mottagning Göteborg i Vård och hälsa.

Länk till FaR-mottagning Göteborg i Vård och hälsa

Logga in med e-legitimation exempelvis BankId eller Freja eID Plus. Välj boka nybesök fysioterapeut.

Här hittar du en manual med text och bilder för hur du bokar.Ring oss på 031-346 06 40 eller
tryck här för att direkt välja en tid att bli uppringd.

Ja, även om första besöket är ett videobesök kan du möta oss fysiskt vid senare besök. Tillexempel för en träningsinstruktion i gym eller vid andra behov av ett fysiskt möte.

Sitt gärna avskilt när du har videobesöket, med bra internetuppkoppling och hörlurar. Ha ditt FaR (Fysisk aktivitet på Recept) nära till hands. För att ansluta till videomötet behöver du ha tillgång till:

  • Mobiltelefon, surfplatta eller dator med kamera och mikrofon
  • Internetuppkoppling
  • E-legitimation 

Följ länken som du fått via sms eller E-post. Logga in med din E-legitimation.

Om du har problem med att komma in på länken till FaR-mottagning Göteborg i Vård och Hälsa så kan du boka tid genom att ringa 031-346 06 40. 

Om du har problem när du försöker starta mötet så kolla gärna att ditt internet är bra och kolla i inställningarna att appen har tillåtelse att använda mikrofon och kamera.

Om du inte kommer in på mötet i tid så ringer vi till din telefon och hör om vi kan hjälpa dig.

Om du får förhinder så om- eller avbokar du tiden senast 24 timmar innan ditt bokade videobesök. Du avbokar ditt besök via länken till FaR-mottagning Göteborg i Vård och hälsa här nedanför.

Länk till FaR-mottagning Göteborg i Vård och hälsa

Är det mindre än 24 timmar före ditt besök avbokar du det på telefon 031-346 06 40.

Säkerhet

All kommunikation och lagring av uppgifter sker i krypterad form. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation, patient med mobilt Bank-id och vårdgivare med elektroniskt id-kort.

Hantering av personuppgifter 

Skyddade personuppgifter

Du behöver ange ditt mobilnummer i appen eller i vardochhalsa.vgregion.se för att få bekräftelser och påminnelser via SMS inför ditt digitala möte. Tänk på att använda ett säkert telefonnummer om du har skyddade personuppgifter.

Vi rekommenderar att du läser personuppgiftspolicyn. Under ”Support” på Vård och hälsa finns en flik som heter Personuppgifter.

Vill du hellre boka över telefon?

Du kan också boka ditt videobesök genom att ringa 031-346 06 40.

Boka fysiskt besök till FaR-mottagning

Vill du hellre boka ett fysiskt besök som ditt första besök? Här kan du läsa mer om hur det går till och hur du bokar ett fysiskt besök till FaR-mottagning.


Senast uppdaterad: 2023-08-28 16:43