Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SRHR-buss

SRHR-bussen på väg.

Syftet med bussen är att tillgängliggöra SRHR (Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter). I SRHR-bussen kan du bland annat att få hjälp med provtagning för könssjukdomar, cellprovtagning och preventivmedelsrådgivning.

Alla besök i bussen är kostnadsfria och vänder sig till alla invånare i alla åldrar i Västra Götalandsregionen. Bussen, som är den första i sitt slag i Sverige, kommer att samarbeta med lokala mottagningar runt om i Västra Götaland. Den kommer också att finnas på plats vid olika evenemang, till exempel under Pride och andra festivaler. SRHR-bussen drivs av Sexualmedicinskt centrum som har ett tätt samarbete med Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Kalender

11
dec

SRHR-bussen

Starttid:
Sluttid:
Plats: Karl-Johansgatan 31
Ort: Göteborg
Typ: Friskvård
18
dec

SRHR-bussen

Starttid:
Sluttid:
Plats: Karl-Johansgatan 31
Ort: Göteborg
Typ: Friskvård
19
mar

Drottning Blankas Gymnasium

Starttid:
Sluttid:
Plats: Gårda
Ort: Göteborg
Typ: Friskvård
26
mar

Hulebäcksgymnsasiet

Starttid:
Sluttid:
Plats: Mölnlycke
Ort: Göteborg
Typ: Friskvård

Har du en fråga till oss?

srhr.buss@vgregion.se

Sofia Wickstrand Linhem
Leg barnmorska SRHR-buss
Mobil: 072-454 87 21
sofia.wickstrand@vgregion.se

Emma Karlsson
Leg barnmorska SRHR-buss
Mobil: 072-454 87 19
emma.c.karlsson@vgregion.se

Emma Svanholm
Enhetschef Sexualmedicinskt centrum
Mobil: 0730-777761
emma.svanholm@vgregion.se

Fakta om SRHR (från SRHR.se):
Förkortningen SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Sexuell hälsa handlar om livskvalitet och personliga relationer, om rådgivning och hälsovård. Sexuella rättigheter innefattar rätten för alla människor att bestämma över sin egen kropp och sexualitet, oavsett ålder. Reproduktiv hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande kring det reproduktiva systemet och alla dess funktioner och inte bara frånvaro av sjukdom. Reproduktiva rättigheter omfattar den enskilda individens rätt att bestämma antalet barn och hur tätt dessa ska komma.

Aktuellt från Närhälsan

Alla Närhälsans vårdcentraler erbjuder drop-in för influensavaccination 19-22 november 2019 klockan 10:00-17:00.

Pappa på golvet med ett barn

Blir du sjuk, skadar dig eller behöver stöd för att leva mer aktivt och hälsosamt finns vi nära dig. Genom hela livet. Vårdcentral, rehab, online.

Senast uppdaterad: 2019-11-29 11:02