Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SRHR-buss

SRHR-bussen

Kalender

På grund av Coronaviruset är SRHR-bussens ordinarie verksamhet inställd t o m oktober 2020.

 

Syftet med bussen är att tillgängliggöra SRHR (Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter). I SRHR-bussen kan du bland annat att få hjälp med provtagning för könssjukdomar, cellprovtagning och preventivmedelsrådgivning.

Alla besök i bussen är kostnadsfria och vänder sig till alla invånare i alla åldrar i Västra Götalandsregionen. Bussen, som är den första i sitt slag i Sverige, kommer att samarbeta med lokala mottagningar runt om i Västra Götaland. Den kommer också att finnas på plats vid olika evenemang, till exempel under Pride och andra festivaler. SRHR-bussen drivs av Sexualmedicinskt centrum som har ett tätt samarbete med Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Har du en fråga till oss?

srhr.buss@vgregion.se

Sofia Wickstrand Linhem
Leg barnmorska SRHR-buss
Mobil: 072-454 87 21
sofia.wickstrand@vgregion.se

Emma Karlsson
Leg barnmorska SRHR-buss
Mobil: 072-454 87 19
emma.c.karlsson@vgregion.se

Emma Svanholm
Enhetschef Sexualmedicinskt centrum
Mobil: 0730-777761
emma.svanholm@vgregion.se

Fakta om SRHR (från SRHR.se):
Förkortningen SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Sexuell hälsa handlar om livskvalitet och personliga relationer, om rådgivning och hälsovård. Sexuella rättigheter innefattar rätten för alla människor att bestämma över sin egen kropp och sexualitet, oavsett ålder. Reproduktiv hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande kring det reproduktiva systemet och alla dess funktioner och inte bara frånvaro av sjukdom. Reproduktiva rättigheter omfattar den enskilda individens rätt att bestämma antalet barn och hur tätt dessa ska komma.

Senast uppdaterad: 2020-08-13 10:21