Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

SRHR-bussen

SRHR-bussen

Kalender

 

 

Syftet med bussen är att tillgängliggöra SRHR (Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter). I SRHR-bussen kan du bland annat att få hjälp med provtagning för könssjukdomar, cellprovtagning och preventivmedelsrådgivning.

Alla besök i bussen är kostnadsfria och vänder sig till alla invånare i alla åldrar i Västra Götalandsregionen. Bussen, som är den första i sitt slag i Sverige, kommer att samarbeta med lokala mottagningar runt om i Västra Götaland. Den kommer också att finnas på plats vid olika evenemang, till exempel under Pride och andra festivaler. SRHR-bussen drivs av Sexualmedicinskt centrum som har ett tätt samarbete med Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Chatta om SRHR-frågor

SRHR-bussen arbetar för att bredda sin arena även till de digitala vägarna – och nu kan du ställa frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa till VGR Chatbot på 1177.se !

 Mellan kl. 10-14 måndagar och tisdagar kan du chatta direkt med oss personal på SRHR-buss. Vi, som är sjuksköterskor och barnmorskor, kan svara på frågor och ge information rörande sexuell hälsa samt hänvisa till rätt vårdinstans.

Dygnet runt kan du även ställa frågor till VGR’s chattrobot. I nuläget kan den svara på frågor om sexuella svårigheter, gynekologiskt cellprov, klimakteriet, oskyddat sex, könsorgan/anatomi, menstruation och preventivmedel. Med tiden kommer den kunna svara på allt fler frågor som rör din sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter.

Observera att varken chattbot eller direktchatten kan erbjuda direkt medicinsk rådgivning, symptombedömning eller diagnosticering.

 

 

Har du en fråga till oss?

srhr.buss@vgregion.se

Maria Ahl
Legitimerad barnmorska
Mobil: 072-206 19 28
maria.ahl@vgregion.se

Johanna Ejblom
Legitimerad sjuksköterska
Mobil: 072-454 87 19
johanna.ejblom@vgregion.se

Sara Holm
Legitimerad barnmorska
Mobil: 072-206 18 12
sara.holm@vgregion.se

Liv Nordlund
Legitimerad sjuksköterska
Mobil: 076-129 62 30
liv.nordlund@vgregion.se

Sofia Wickstrand Linhem
Legitimerad barnmorska
Mobil: 072-454 87 21
sofia.wickstrand@vgregion.se

Karin Rasper
Verksamhetschef
Mobil: 070-561 09 74
karin.rasper@vgregion.se

Fakta om SRHR (från SRHR.se):
Förkortningen SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Sexuell hälsa handlar om livskvalitet och personliga relationer, om rådgivning och hälsovård. Sexuella rättigheter innefattar rätten för alla människor att bestämma över sin egen kropp och sexualitet, oavsett ålder. Reproduktiv hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande kring det reproduktiva systemet och alla dess funktioner och inte bara frånvaro av sjukdom. Reproduktiva rättigheter omfattar den enskilda individens rätt att bestämma antalet barn och hur tätt dessa ska komma.


Senast uppdaterad: 2021-09-09 13:10