Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fullföljda studier

Vi vill ge barn och unga i Västra Götaland de allra bästa förutsättningarna för en bra start i livet och för god hälsa, utbildning och framtidstro. Tillsammans sätter vi fokus på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete kring barn och ungas uppväxtvillkor och förutsättningar för att fullfölja sina studier.

Kraftsamling fullföljda studier är en av fyra tvärsektoriella västsvenska kraftsamlingar i Västra Götalands regionala utvecklingsstrategi. 

20 september konferens för västsvensk kraftsamling Fullföljda studier 

Hur skapar vi förutsättningar för alla barn och unga att fullfölja sina studier? Den 20 september samlar vi 400 personer i Göteborg för en heldag om Fullföljda studier. Vi möts, vi fyller på med kunskap och vi delar och lär. På konferensen kommer vi få ta del av forskning inom hjärnas utveckling, barn och ungas psykiska hälsa, sociala medier och fysisk aktivitet och mycket mer. Till program och anmälan

Statistik för Fullföljda studier

Ta del av aktuell statistik på regional och kommunal nivå med koppling till Fullföljda studier, bl.a. gymnasiebehörighet, genomströmning på gymnasium och folkhögskola, språkutveckling och psykiskt välbefinnande.

Psykisk hälsa

Fullföljda studier är en skyddsfaktor mot psykisk ohälsa, våld, kriminalitet, bristande tillit och social oro bland unga.

Föräldrar som resurs

Vi arbetar med ett förstärkt och tillgängligt stöd till föräldrar. Vi har särskilt fokus på familjer som är utsatta för riskfaktorer.

Läsning och språkutveckling

Läsförståelse är avgörande för att eleverna ska klara sina studier i alla ämnen. Vi arbetar för en ökad samverkan i hela länet.

Motivation och framtidstro

Vi vill öka barn och ungas motivation för studier, anknytning till skolan samt tillit och tilltro till sig själva, samhället och framtiden.

Maria Jakobsson

Samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Marie Ahlberg

Sociala investeringsmedel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jens Lejhall

Kultur, läsning och språkutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lars Gelander

Hälso- och sjukvård, föräldrar som resurs
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Simonsson

Hälso- och sjukvård, psykisk hälsa
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Information och utskick

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i


Senast uppdaterad: 2023-07-19 15:46