Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fullföljda studier

Kraftsamling fullföljda studier är en av fyra tvärsektoriella kraftsamlingar i Västra Götalands regionala utvecklingsstrategi. Tillsammans sätter vi fokus på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete kring barn och ungas uppväxtvillkor och förutsättningar för att fullfölja sina studier.

Vi vill ge barn och unga i Västra Götaland de allra bästa förutsättningarna för en bra start i livet och för god hälsa, utbildning och framtidstro. Läs mer om kraftsamlingen:

Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

Psykisk hälsa

Fullföljda studier är en skyddsfaktor mot psykisk ohälsa, våld, kriminalitet, bristande tillit och social oro bland unga.

Föräldrar som resurs

Vi arbetar med ett förstärkt och tillgängligt stöd till föräldrar. Vi har särskilt fokus på familjer som är utsatta för riskfaktorer.

Läsning och språkutveckling

Läsförståelse är avgörande för att eleverna ska klara sina studier i alla ämnen. Vi arbetar för en ökad samverkan i hela länet.

Motivation och framtidstro

Vi vill öka barn och ungas motivation för studier, anknytning till skolan samt tillit och tilltro till sig själva, samhället och framtiden.

Maria Jakobsson

Samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Marie Ahlberg

Sociala investeringsmedel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jens Lejhall

Kultur, läsning och språkutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lars Gelander

Hälso- och sjukvård, föräldrar som resurs
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Simonsson

Hälso- och sjukvård, psykisk hälsa
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Viveca Reimers

Social hållbarhet, ansvarig chef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vill du få information och utskick om Kraftsamling fullföljda studier? Genom att ange din mejladress godkänner du enligt GDPR att du hamnar i vår sändlista.

Behandling av personuppgifter inom Västra Götalandsregionen.


Senast uppdaterad: 2022-05-16 16:19