Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning i Family Check-up

För att utbildas till FCU-behandlare krävs tidigare erfarenhet av familjearbete och/eller föräldrastöd.

Innehållet i utbildningen skräddarsys utifrån den verksamhet som ska implementera FCU och den kompetens utbildningsdeltagarna har sedan tidigare. Därför kan utbildningstiden variera mellan 2 till 3 terminer. Utbildningen består av 3-5 utbildningsdagar och därefter regelbunden handledning med utbildningsinslag under hela utbildningstiden. Den praktiska delen av utbildningen innebär kliniskt arbete med familjer med handledningsstöd, både individuellt och gruppbaserat. Allt familjearbete i FCU dokumenteras med videoinspelningar.
Behandlarnas aktuella färdighetsnivå mäts löpande genom utbildningen med modellens kvalitetssäkringsinstrument COACH. När behandlaren har uppnått den färdighetsnivå som är validerad utifrån forskning erhåller behandlaren en certifiering i modellen.

Certifikat utfärdas för:
Certifiering i Family Check-up (FCU) – Familjekartläggning
Certifiering i Föräldraskap i Vardagen (FiV) - Föräldrautbildning

Senast uppdaterad: 2017-04-21 10:08