Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hänvisa patienter vidare

Har du patienter, klienter, brukare eller elever som behöver stöd för att komma igång med fysisk aktivitet? Här finns tips på vart du kan hänvisa dem vidare - såväl fysiska enheter som digitala stöd för att hjälpa din patient att komma igång med fysisk aktivitet.

Det är bara i Göteborg som det finns FaR-mottagning, men i andra delar av regionen kan patienter få stöd på andra enheter såsom rehabmottagningar. På denna sida har vi samlat olika stöd som antingen är regionala eller lokala i Göteborg, vilket förtydligas i texten för vardera.

Regionalt: Rehabmottagning

Patienter i Västra Götalandsregionen som vill ha extra stöd kring sitt FaR kan ta kontakt med en fysioterapeut på rehabmottagning. Här finns såväl lista som karta över rehabmottagningarna i Västra Götalandsregionen.

Göteborg: FaR-mottagning

I Göteborg finns FaR-mottagning för den som fått fysisk aktivitet på recept (FaR) och önskar personlig vägledning. Patienten får hjälp att hitta en hållbar och hälsofrämjande aktivitetsnivå.

Regionalt: Hälsocoach online

I Västra Götalandsregionen finns ett digitalt stöd för patienter över 16 år som vill komma igång med att röra på sig, äta hälsosammare, sluta röka/snusa eller förändra sina alkoholvanor. Hälsocoach online är en kostnadsfri tjänst via mobil, surfplatta eller dator.

Göteborg: Hitta hälsotek och hälsolots

För patienter i Göteborg finns flera enheter som erbjuder kostnadsfria aktiviteter och i vissa fall hälsorådgivning. Enheternas namn varierar, de kan heta Hälsotek eller Hälsolots beroende på var i staden de ligger. Utbudet varierar också lite mellan enheterna. Här kan du läsa om de enheter som finns i Göteborg.

Göteborg: Aktivitetskatalogen

I Aktivitetskatalogen kan patienter i Göteborg hitta information och inspiration till aktiviteter och rörelseglädje för barn, ungdomar och vuxna.

1177 Vårdguiden

På 1177 Vårdguiden kan patienter läsa mer om varför man bör röra på sig, hur mycket man bör röra på sig och få tips för att komma i gång med fysisk aktivitet. Här finns även information om fysisk aktivitet på recept (FaR) .

Senast uppdaterad: 2021-10-06 08:54