Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Hänvisa patienter vidare

Här finns tips på vart du kan hänvisa dina patienter vidare - såväl fysiska enheter som digitala stöd för att hjälpa din patient att komma igång med fysisk aktivitet.

Det är bara i Göteborg som det finns FaR-mottagning, men i andra delar av regionen kan patienter få stöd på andra enheter såsom rehabmottagningar. På denna sida har vi samlat olika stöd som antingen är regionala eller lokala i Göteborg, vilket förtydligas i texten för vardera.

Regionalt: Rehabmottagning

Patienter i Västra Götalandsregionen som vill ha extra stöd kring sitt FaR kan ta kontakt med en fysioterapeut på rehabmottagning. Här finns såväl lista som karta över rehabmottagningarna i Västra Götalandsregionen.

Göteborg: FaR-mottagning

I Göteborg finns FaR-mottagning för den som fått fysisk aktivitet på recept (FaR) och önskar personlig vägledning. Patienten får hjälp att hitta en hållbar och hälsofrämjande aktivitetsnivå.

Regionalt: Hälsocoach online

I Västra Götalandsregionen finns ett digitalt stöd för patienter över 16 år som vill komma igång med att röra på sig, äta hälsosammare, sluta röka/snusa eller förändra sina alkoholvanor. Hälsocoach online är en kostnadsfri tjänst via mobil, surfplatta eller dator.

Göteborg: Hitta hälsorådgivning

För patienter i Göteborg finns flera enheter som erbjuder kostnadsfria aktiviteter och i vissa fall hälsorådgivning. Enheternas namn varierar, de kan heta Hälsotek, Hälsodisk eller Hälsolots beroende på var i staden de ligger. Utbudet varierar också lite mellan enheterna. Här kan du läsa om de enheter som finns i Göteborg.

Fysisk aktivitet i Coronatider

På sidan Fysisk aktivitet i Coronatider finns dels digitala stöd för alla som vill komma igång med fysisk aktivitet, dels tips om var patienter i Göteborg kan träna utomhus. Sidan verkar för att hjälpa människor att fortsätta med goda levnadsvanor även under den pågående Coronapandemin.

Göteborg: Aktivitetskatalogen

I Aktivitetskatalogen kan patienter i Göteborg hitta information och inspiration till aktiviteter och rörelseglädje för barn, ungdomar och vuxna.
Senast uppdaterad: 2021-05-03 09:20