Material

Här hittar du material om fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Det finns material att dela ut (på olika språk) och material som stöd för dig inom hälso- och sjukvården, i ditt arbete med att främja fysisk aktivitet.

FaR-nyckelns framsida.

FaR-nyckeln

FaR-nyckeln för vuxna är ett stöd för dig i ditt arbete med att främja fysisk aktivitet och använda FaR som prevention och behandling för vuxna.

En person som ger en annan person ett diagnosblad.

Diagnosblad

Här hittar du blad med specifika rekommendationer vid 20 diagnoser för utskrift. Du kan även beställa dem på Marknadsplatsen.

Rörelsenyckeln

Rörelsenyckeln är ett stödmaterial för dig som arbetar med barn och unga. Använd gärna den i dina samtal för att inspirera till ökad fysisk aktivitet.

Foldrar om fysisk aktivitet

Det finns två varianter av foldrar om fysisk aktivitet som medicinsk behandling. Foldern Fysisk aktivitet och FaR som medicinsk behandling, som finns på svenska. Och folder Fysisk aktivitet som finns på svenska och i flera översättningar.

Foldrar Aktivitetsdagbok

Det finns två varianter av Aktivitetsdagboken. Den ena finns på svenska och den andra finns på svenska och i flera översättningar.

Borg RPE-skalan

Här kan du ladda ner Borg RPE-skalan på svenska och åtta språk till.

Rörelseguiden

På webbplatsen Rörelseguiden finns information och inspiration till aktiviteter och rörelseglädje för både barn, ungdomar och vuxna i Västra Götaland.

Informationsblad om FaR-mottagning online.

FaR-mottagning online

Informationsblad om FaR-mottagning online och FaR-mottagning Lundbybadet i Göteborg för utskrift.

Väntrumsmaterial

Centrum för fysisk aktivitet uppdaterar affischer och väntrums-tv under våren 2024. Håll utkik här på hemsidan för de nya versionerna.