Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gästateljé i Belgrad, Serbien

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse i Belgrad, Serbien. Stödets syfte är att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökningen är öppen tom. 15 december 2021.

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Skicka din ansökan till:

kultur@vgregion.se

eller

Regionens Hus Box 1091 405 23 Göteborg

Märk brevet/ansökan med: "Gästateljé 2022" samt namn på platsen eller "fri". 

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat: Linda Spåman och Eric Magassa.

Redovisning

En kort rapport ska skickas in efter avslutad vistelse.

Specifikationer

Till stipendievistelsen ingår även flygresa Sverige/Serbien tur- och retur samt en månatlig stipendiesumma på 10.000 sek. Summan utbetalas till stipendiaten en gång per månad, det vill säga totalt två gånger under vistelsen.

Om ateljén

Ateljélägenheten är centralt belägen i ett lugnt område, med gångavstånd till både parker, affärer samt en stor Farmer's Market med färsk frukt och grönsaker. Internetuppkoppling finns.

Dan Fröberg

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-11-03 11:08