Livsmedel

Västra Götalandsregionens inriktning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning bygger på uppdraget att främja regional utveckling och invånarnas hälsa.

Livsmedel är en viktig satsning inom VGR:s arbete för långsiktig hållbar utveckling. Fokus ligger på utveckling av hållbar produktion, hållbar konsumtion och goda matvanor, innovationsfrämjande, kompetensförsörjning men också på beredskapsaspekter.

Det regionala utvecklingsarbetet inom området livsmedel och gröna näringar drivs utifrån den regionala utvecklingsstrategin och den regionala livsmedelsagendan.  Agendan är framtagen tillsammans med Länsstyrelsen Västra Götaland. Genomförandet sker bland annat genom påverkansarbete, projektmedfinansiering, och finansiering av långsiktiga satsningar för att stötta företagare och producenter i länet. Exempel på pågående satsningar inom området är listade nedan.

Livsmedelsagenda Västra Götaland

Västra Götalands agenda för omställning till hållbara livsmedelssystem (pdf)

Styrkeområden

Västra Götaland har fem styrkeområden: Hållbar industri, Hälsa och life science, Livsmedel, biobaserade material och förnybar energi, Framtidens mobilitet och Besöksnäring samt kulturella och kreativa näringar.

Söka stöd

Här hittar du olika former av stöd som går att söka från VGR, vad du kan söka stöd för, hur ansökan går till och vilka krav som finns på rapportering och uppföljning.

Linnéa Qvirist

Regionutvecklare - livsmedel och gröna näringar.

Telefonnummer

Gustav af Wetterstedt

Regionutvecklare - livsmedel och gröna näringar

Telefonnummer