Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Riktlinjer och stöd för kommunikationsarbetet

Här hittar du information, material och verktyg som stöd för Västra Götalandsregionens visuella profil och språkhantering, och presentationsmaterial, kartor med mera.

Visuella profilen

Den visuella profil beskriver bland annat hur Västra Götalandsregionens grafiska profil ska hanteras. Det finns också färgskalor för de olika färgerna och ett stort antal mallar för nedladdning.

Visuell profil

Att hantera bilder

Genom medvetna val av bilder förstärker vi vårt budskap. Det är också viktigt att bilder hanteras rätt med hänsyn till upphovsrätt och personuppgiftslag.

Om bildhantering och bildriktlinjer

Fria bilder i VGR Mediebank

Språk, skrivhandledning, ordlistor

Här finns råd och riktlinjer om språkbruket i våra produktioner.

Skrivhandledning

Andra språk och översättningar

Vad vi behöver tänka på när vi ska nå personer med andra modersmål än svenska eller gör översättningar till andra språk.

Översättning

Presentationsmaterial

Broschyrer, filmer, bildspel

Kartor

Kartorna finns i olika format över Västra Götaland och över olika verksamheter inom Västra Götalandsregionen. De är fria att använda för information inom och om Västra Götalandsregionen.

Kartor i VGR Mediebank

Kartverktyg för kommuner

Senast uppdaterad: 2019-04-03 10:54