Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Satsningar och samarbeten

Här finns information om breda övergripande eller tvärsektoriella satsningar, samarbeten, projekt och uppdrag.

Satsningar och samarbeten

  • Västra Götalandsregionen (VGR) arbetar med olika insatser för att minska arbetslösheten och öka delaktigheten i samhället. Detta för att skapa arbetsmöjligheter och synliggöra kompetens hos personer med funktionsnedsättningar, långtidsarbetslösa, unga vuxna, nyanlända och personer med utbildning från andra länder än Sverige.

  • Den 22 november arrangeras 2023 års regiongemensamma chefsdag - det blir ett digitalt halvdagsprogram med temat Att leda med trygghet i en föränderlig värld. Chefsdagen direktsänds från Campus Nya Varvet.

  • Genom att etablera nya närsjukhus byggs den öppna specialistvården i Göteborgsområdet etappvis ut. Först ut blir ett helt nybyggt sjukhus – Högsbo närsjukhus. Här kommer det finnas operation, mottagning samt resurser för bild- och provtagning för såväl vuxna som barn.

  • Som en del i arbetet med att öka takten på digitalisering i Västra Götalandsregionen (VGR) och framtidssäkra tekniken, utvecklar VGR en ny trådlös infrastruktur under programmet VGR-5G.

  • Funktionen sms-livräddare innebär att 112 med hjälp av en app i en mobiltelefon kan lokalisera och aktivera frivilliga livräddare till platsen för ett plötsligt hjärtstopp.


Senast uppdaterad: 2021-04-19 13:33