Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Satsningar och samarbeten

Här finns information om breda övergripande eller tvärsektoriella satsningar, samarbeten, projekt och uppdrag.

Satsningar och samarbeten

  • Västra Götalandsregionen (VGR) arbetar med olika insatser för att minska arbetslösheten och öka delaktigheten i samhället. Detta för att skapa arbetsmöjligheter och synliggöra kompetens hos personer med funktionsnedsättningar, långtidsarbetslösa, unga vuxna, nyanlända och personer med utbildning från andra länder än Sverige.

  • Regiondirektörens program Unga rådgivare avslutades i november 2020.

  • Genom att etablera nya närsjukhus byggs den öppna specialistvården i Göteborgsområdet etappvis ut. Först ut blir ett helt nybyggt sjukhus – Högsbo närsjukhus. Här kommer det finnas operation, mottagning samt resurser för bild- och provtagning för såväl vuxna som barn.

  • Funktionen sms-livräddare innebär att 112 med hjälp av en app i en mobiltelefon kan lokalisera och aktivera frivilliga livräddare till platsen för ett plötsligt hjärtstopp.

  • Den 5 oktober arrangeras 2022 års koncerngemensamma chefsdag - ett digitalt halvdagsprogram på temat "En bra dag på jobbet". Chefsdagen direktsänds från regionens hus i Göteborg. Den här sidan kommer att fyllas på med information allteftersom programmet tar form.


Senast uppdaterad: 2021-04-19 13:33