Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgänglighetsdatabasen

Fotograf Thomas Harrysson AB

Tillgänglighetsdatabasen är idag den enda databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen. Unga långtidsarbetssökande i Västra Götaland kan genom Västra Götalandsregionen få en anställning för att inventera lokaler.

Tillgänglighet handlar om hur väl anläggningar är anpassade för olika människors behov, till exempel om det finns ramp för rullstolar eller många trösklar som förhindrar framkomligheten. Huvudprincipen är att varje verksamhet ska beskrivas så väl att den som har en funktionsnedsättning själv kan avgöra om hen kan besöka platsen eller inte.

Jobba med inventering

Genom projektet får de som är mellan 2025 år och långtidsarbetslösa möjlighet till tolv månaders anställning i Västra Götalandsregionen. Uppdraget innebär att kartlägga våra lokaler och lägga till dem i Tillgänglighetsdatabasen (TD). 

Kraven för anställning inom TD-projektet är att du har en godkänd gymnasieutbildning och körkort. Rekryteringen ansvarar Arbetsförmedlingen för. Anställningen startar med en tre dagar lång introduktion. Arbetet sker oftast i par och varje vecka samlas alla som deltar i projektet för uppföljning och fortbildning. Drygt 50 unga har hittills utbildats som inventerare i TD och cirka 800 verksamheter har blivit inventerade. 

TD är för de som

  • är 2025 år
  • är långtidsarbetslösa och inskrivna hos Arbetsförmedlingen
  • har godkänd gymnasieutbildning och körkort.

Senast uppdaterad: 2017-03-20 11:27