Utbildning

Vi som arbetar inom Västra Götalandsregionen behöver god kunskap om mänskliga rättigheter så att vi kan leva upp till våra skyldigheter. Inom området erbjuds nedanstående utbildningar:

Utbildningar inom mänskliga rättigheter

 • Barnkonventionen - från teori till praktik

  På ett pedagogiskt sätt slussas du igenom de olika delarna i barnkonventionen. Allra bäst är det om utbildningen genomförs i grupp, men det går också bra att göra den enskilt.

 • Fördjupad utbildning

  Du som är förtroendevald eller medarbetare i Västra Götalandsregionen är varmt välkommen att få en fördjupad utbildning. Du får lära dig mer om vad mänskliga rättigheter är, hur vi kan arbeta människorättsbaserat, rättigheter och skyldigheter. Kontakta oss för mer information.

 • Ombud för barnets rättigheter

  Om du skall vara ombud för barnets rättigheter i din verksamhet går du en utbildning som ger grundläggande kunskaper om barnkonventionen och praktiska verktyg för att kunna utveckla barnrättsarbetet i din verksamhet.

 • Webbutbildning om bemötande av personer med funktionsnedsättning

  Utbildningen handlar om hur bra möten kan gå till med människor i allmänhet med framför allt vad du kan tänka på i mötet med personer med olika funktionsnedsättningar. Du får också kunskap om begrepp, normer, vad olika funktionsnedsättningar kan innebära, fysisk tillgänglighet och mänskliga rättigheter. I personporträtten får du möta invånare i Västra Götaland som delar med sig av sina liv och erfarenheter. Du kan göra utbildningen enskilt eller i grupp.

Viveca Reimers

Avdelningschef

Telefonnummer