Resor och logi

Under hösten 2023 byter VGR system för bokning av resor och logi. Nuvarande system Cytric byts till Tripracer. Bytet sker i samverkan med Lingmerths resebyrå. Tripracer har bättre funktionalitet till exempel när det gäller att välja sittplats på tåg.

Alla bokningar av enklare inrikesresor och logi ska från och med 2024-01-01 ske i systemet Tripracer.

Det gäller både för enskilda resenärer och för medarbetare med rollen resebokare med behörighet att boka för fler personer än sig själv. Som enklare inrikesresor och logi räknas resor för mindre än 10 personer. Det är också möjligt att boka utrikesresor och logi i systemet.

Bokning via telefon och e-post till resebyrån kommer endast att vara möjligt när det gäller utrikesresor och komplexa bokningar för fler än 10 personer.

Förändringen möjliggör att Lingmerths resebyrå kan ge bättre personlig service för utrikesresor och komplexa bokningar. Det innebär också en lägre kostnad för arvoden som VGR betalar till resebyrån för bokningarna.

Inloggning Tripracer

Inloggning Tripracer

När en användare är registrerad i systemet får användaren en anvisning om hur inloggning ska ske vid första tillfället.

 

Formulär för nyregistrering av resenärsprofil för resenärer som har rätt att boka egen resa. Nyregistrering fungerar från 2024-01-01 (ny resenär som saknar profil, boka som gäst).

Det är viktigt att ange rätt Beställar ID och FE adress i formuläret för att fakturorna ska bli korrekta.

Förteckning över Beställar ID i VGR 

Förteckning över FE adresser

Utbildning nya bokningssystemet Tripracer

Inom VGR finns olika modeller för hur förvaltningarna valt att organisera bokningen av resor. I en del förvaltningar bokar enskilda resenärer själva sina resor och i andra finns det utsedda resebeställare eller bokningscentraler. Hur bokning av resor är organiserat avgör om du som resenär har rätt att boka egen resa eller om du ska vända dig till en resebeställare.

För att en resenär ska kunna använda systemet behöver det finnas en resenärsprofil. I samband med att systemet tas i drift har det skapats resenärsprofiler för alla frekventa resenärer i förvaltningen de senaste 12 månaderna. Om det saknas resenärsprofil behöver en sådan registreras. Att boka en resa med eller utan logi i systemet liknar andra sätt för bokning av resor och logi som finns på marknaden.

Till exempel via SJ, MTRX, Hotels.com, TUI, Ving med flera.

Webbinarier

Tillfällen och anslutning

Utbildningsfilmer

Nedan finns ett antal utbildningsfilmer som stöd för att komma i gång med systemet (rättigheter till filmerna har getts till VGR från Göteborgs stad och därför syns stadens logotyp i filmerna).

Filmerna under rubriken Resenär riktar sig till er som själva bokar er resa och filmerna under rubriken Resebeställare riktar sig till er som bokar resor för andra medarbetare.

Resenär

Redigera profil

 

Boka tåg

 

Boka hotell

 

Boka flyg

 

Resebeställare

Redigera profiler

 

Boka tåg

 

Boka hotell

 

Boka flyg

 

Enkel manual

Tripracer guide


Nuvarande bokningssystemet Cytric

Fram till bytet av bokningssystem för din förvaltning går det som vanligt att boka i nuvarande bokningssystem.

Bokningssystemet Cytric

Så bokar du resor för fler än 10 personer och komplexa bokningar via e-post

Fyll i blanketten för bokning av resa och logi, och skicka den via funktionen ”E-posta här” i blanketten eller mejla blanketten till vgr@lingmerths.se.

I ämnesraden ska avresedatumet finnas med.   

Så bokar du resor för fler än 10 personer och komplexa bokningar via telefon

  • Ring 010-122 68 00, välj knappval 1 
  • Ha alltid beställar-ID och FE-nummer till hands (utan uppgifterna kan du inte boka). Saknar du uppgift om beställar-ID och FE-nummer kontaktar du din närmsta chef.

Kontakt

Teknisk support Lingmerths Resebyrå 010 122 68 97 eller tripracer@lingmerths.se hjälper till med bokningstekniska frågor i systemet Tripracer.

För frågor kring Västra Götalandsregionens avtal, mejla koncerninkop@vgregion.se eller ring 010-441 02 00 (knappval 2). Du kan också kontakta förvaltningens inköpscontroller  VGR Inköpscontrollers