Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forum sexuell hälsa

Forum sexuell hälsa är ett tillfälle för fortbildning som KSH anordnar några gånger om året för dig som arbetar med sexuell hälsa inom Västra Götalandsregionen.

En till två gånger per termin anordnas Forum sexuell hälsa, som består av flera seminarier, på ett tema inom SRHR-området. Tidigare teman har till exempel varit smärta ur ett SRHR-perspektiv, klimakteriet samt psykiatri och sexuell hälsa.

Forum sexuell hälsa är kostnadsfritt.

För frågor om forum sexuell hälsa kontakta Fatou Sonko, utvecklingsledare KSH, fatou.sonko@vgregion.se

Forum sexuell hälsa - lunchseminarier

I maj arrangeras forum sexuell hälsa i form av fyra lunchseminarier. Seminarierna har olika teman och ger en möjlighet till fördjupade kunskaper och perspektiv inom området sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Forum sexuell hälsa vänder sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården eller på annat sätt arbetar med SRHR och seminarierna är kostnadsfria. 

När: 7, 12, 21 och 28 maj, klockan 12.15-13.00

Var: Digitala livesändningar via Teams. Länk skickas ut till anmälda deltagare inför sändningen. 

7 maj - Handboken "Säker, säkrare säkrast" 

Per Andreas Persson, utvecklingsledare, sjuksköterska och sexolog på KSH presenterar handboken ”Säker, säkrare, säkrast” på temat säkrare sex. Det ges en introduktion till begreppet och hur vårdpersonal som jobbar med säkrare sex-samtal kan tänka i mötet med patienter.
Handboken hittar du här.

För deltagande den 7 maj anmäler du dig här: Regionkalendern


12 maj - "Gå bara om du absolut måste"

Victoria Tauson och Tanya Charif, utvecklingsledare på KSH presenterar rapporten ”Gå bara om du absolut måste – transpersoners upplevelser av primärvården i Västra Götalandsregionen”. Rapporten bygger på transpersoners erfarenheter av primärvården och förslag på hur den kan göras mer inkluderande och tillgänglig. Under den här presentationen fokuserar vi på rapportens resultat och de förändringsförslag som framkommit. Ha den gärna rapporten till hands under tiden för presentationen.
Rapporten hittar du här.

För deltagande den 12 maj anmäler du dig här: Regionkalendern


21 maj - Mottagning för unga män, MUM

Emma Hinnersson, kurator, Ida Odh, barnmorska och Tore Särnhult, läkare presenterar arbetet på MUM. MUM är mottagningar som arbetar med sexuell hälsa och relationer. Mottagningarnas målgrupper är personer mellan 18-30 år som identifierar sig som män och de möter personer från hela Västra Götaland. Under föreläsningen presenteras olika perspektiv kring vård och behandling. Du får tips och råd om hur du kan möta frågeställningar som rör sexualitet och relationer samt när det kan vara aktuellt att hänvisa vidare till MUM.

För deltagande den 21 maj anmäler du här: Regionkalendern


28 maj - Presentation av två webbutbildningar om SRHR

Tommy Pherson, utvecklingsledare på KSH presenterar webbutbildningen "Sexuell hälsa och rättigheter". Webbutbildningen ger grundläggande kunskaper om SRHR ur ett livscykelperspektiv och visar på att den sexuella hälsan är en del av vår allmänna hälsa. Under presentationen presenteras också ett stödmaterial som vill öppna upp för samtal om sexuell hälsa i vårdmöten.

Anna Skoglund och My Opperdoes, utvecklingsledare på KSH visar smakprov från utbildningen som innehåller riktlinjer, förhållningssätt och arbetsmetoder om hur du kan arbeta med SRHR med fokus på hiv/STI-provtagning. Utbildningen sammanfattar även information om det senaste inom hiv/ STI samt hur du kan agera för ett gott och inkluderande bemötande till patienten utifrån ett rättighetsperspektiv.

För deltagande den 28 maj anmäler du här: Regionkalendern

 

Har du frågor var vänlig hör av dig till oss som arrangerar

Välkommen!


Senast uppdaterad: 2021-03-29 14:55