Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningar i andrologi

Andrologi kan förklaras som läran om sexualitet och reproduktion för män och transpersoner som har behov av andrologisk kompetens. Det innebär bland annat att behandla specifika sjukdomstillstånd i genitalier, sexuella funktioner, fertilitetsproblematik och hormonella obalanser. Andrologi är idag ingen egen medicinsk specialitet i Sverige. För att öka den andrologiska kompetensen inom hälso- och sjukvården anordnas utbildningar i andrologi många gånger med fokus på den praktiska undersökningen men också annat som rör andrologi.

Fördjupningsdag i praktisk andrologi - 23 oktober

Fördjupningsdagen är ett utbildningstillfälle med fokus på dermatovenerologiska perspektiv samt undersökning av penis, pung och anus.Utbildningen är till för yrkespersoner som är ovana med att undersöka penis, pung och anus men även för dem som önskar repetition. 

Undersökning och palpationsfynd.

Hur går det till? Vad ska du tänka på? Vanliga fynd. En föreläsning av
Per Andreas Persson, utvecklingsledare på Kunskapscentrum för sexuell
hälsa. 

Mannens genitalia ur ett dermatovenereolog (DV) perspektiv.

En interaktiv föreläsning om de sjukdomar och tillstånd som den unge mannen söker för. Föreläsare är Tore Särnhult, specialist i DV sen 24 år och har jobbat lika länge med Killmottagning/MUM.

Målgrupp

Utbildningstillfället vänder sig i första hand till yrkesgrupper som sjuksköterskor, barnmorskor och läkare med flera som i sitt kliniska arbete har ett behov av att göra genitala undersökningar.

 

Datum och tid: Fredagen 23 oktober, 9-12

Plats: Stationshuset konferens, Bergslagsgatan 2, Göteborg, lokal Bergslagsbanan

Anmälan: Via regionkalendern. Sista dag för avanmälan 16/10. Meddela i din anmälan om du har behov av specialkost eller tillgänghetsanpassning. 


Vi bjuder på kaffe/te och smörgås under förmiddagen. Har du frågor kan du höra av dig till anna.skoglund@vgregion.se

 

 

Senast uppdaterad: 2020-05-20 13:22