Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningar i andrologi

Andrologi beskrivs som läran om mannen som biologisk varelse där mannens specifika sjukdomstillstånd står i fokus, inte minst sådana som rör mannens hormonproduktion, könsorgan och sexuella funktion.

Det innebär bland annat behandling av sjukdomstillstånd i genitalier, sexuella funktioner, fertilitetsproblematik och hormonella obalanser.

Andrologi är idag ingen egen medicinsk specialitet i Sverige. För att öka den andrologiska kompetensen inom hälso- och sjukvården arrangerar KSH utbildningar i andrologi. När vi arbetar med andrologi inkluderar vi även transpersoner som har behov av andrologisk kompetens.

Andrologi bas

Andrologi bas är en halvdagsutbildning i praktisk andrologi. Här går vi igenom grunderna i sexualanatomi-/fysiologi, de vanligaste genitala problemen hos personer med penis och pung och hur du genomför en undersökning. 

Utbildningen vänder sig i första hand till yrkesgrupper som i sitt kliniska arbete undersöker personer med penis och pung.

Tid: Fredag 12 november, kl 9:00-12:00
Plats: Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Kungsgatan 11, Göteborg.
(Om rekommendationerna kring covid-19 inte tillåter att vi ses på plats, kommer tillfället att flyttas och du behåller din plats.)
Anmälan: Via Regionkalendern

Välkommen!

Senast uppdaterad: 2021-06-15 17:03