Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningar i andrologi

Andrologi beskrivs som läran om mannen som biologisk varelse där mannens specifika sjukdomstillstånd står i fokus, inte minst sådana som rör mannens hormonproduktion, könsorgan och sexuella funktion.

Det innebär bland annat behandling av sjukdomstillstånd i genitalier, sexuella funktioner, fertilitetsproblematik och hormonella obalanser.

Andrologi är idag ingen egen medicinsk specialitet i Sverige. För att öka den andrologiska kompetensen inom hälso- och sjukvården arrangerar KSH utbildningar i andrologi. När vi arbetar med andrologi inkluderar vi även transpersoner som har behov av andrologisk kompetens.

Andrologi bas

Andrologi bas är en halvdagsutbildning i praktisk andrologi. Här går vi igenom grunderna i sexualanatomi-/fysiologi, de vanligaste genitala problemen hos personer med penis och pung och hur du genomför en undersökning. 

Utbildningen vänder sig i första hand till yrkesgrupper som i sitt kliniska arbete undersöker personer med penis och pung.

Andrologi – lust hos personer med penis och pung

För den som jobbar med sexuell hälsa är brist på lust en av de vanligaste sökorsakerna. Under denna halvdagskurs tar vi upp följande frågor: vad är lust? Vad är ”normal” lust? Är lust och kåthet samma sak? Hur kan man samtala om lusten? Vad ska man tänka på som vårdgivare?

Detta är en påbyggnadsutbildning, vilket innebär att den som går bör ha baskunskaper i andrologi. Du har kanske gått vår andrologiutbildning eller motsvarande kursmoment någon annanstans.

Utbildningen ger:

  • Kunskap om sexualfysiologi kopplat till lust
  • Inblick i teoretiska modeller
  • Inblick i behandlingsmetoder vid lustproblematik

Aktuella utbildningstillfällen:

Senast uppdaterad: 2022-05-23 09:33