Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Säkrare sex och prevention av hiv/STI

Master class, Tema: porr som samtalstema i patientbesöket

Onsdagen 23 september kl 9-12

Höstens master class tar sig an ämnet pornografi som tema i samtal med patienter. Master class som metod går ut på att en mindre grupp yrkesverksamma träffas under några timmar och diskuterar ett tema mer på djupet.

Porr är ett tema som inte sällan kommer upp i samtal på ungdomsmottagningar, STI-mottagningar och annan verksamhet, men hur kan man som personal förhålla sig till temat? Vilka fallgropar finns och hur undviker man dessa?

Master class vänder sig till dig som själv arbetar med temat och som har lust att dela dina tankar och erfarenheter med andra. En möjlighet att stanna till och reflektera. Det förutsätter alltså ett mer aktivt deltagande än på många andra kurser. Du kanske jobbar som sjuksköterska, barnmorska, psykolog, kurator eller läkare.

Formen för dagen bygger på att det är en mindre grupp och därför har vi begränsat antal platser. Vi som håller i utbildningstillfället är Anna Skoglund och Per Andreas Persson från Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH).

Datum: 23 september 2020, kl. 9-12.
Plats: Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Kaserntorget, Kungsgatan 11, vån 5, 411 19 Göteborg

Vi bjuder på fika. Kom i god tid, 10-15 minuter före start.

Anmälan sker i Regionkalendern

Lust och njutningsorienterad kondområdgivning (halvdag)

Onsdagen 4 november kl 9-12:30

Kunskapscentrum för sexuell hälsa har sedan tidigare en heldags kondomutbildning. Vi kommer nu att komplettera med en halvdags utbildning där vi bara kommer att fokusera på kondomdelen. Ett alternativ både för den som behöver fräscha upp sina kunskaper eller den som inte gått utbildningen tidigare. 

Det är en workshop där vi går genom moment som handlar om allt från det lust- och njutningsorienterade samtalat till en praktisk "kläm och känn" del. Vi ser på olika kondomer, glidmedel och hur en mottagning kan skapa en egen kondomeria.

På grund av det stora intresset för våra kondomutbildningar vill vi att du som kommer går hela utbildningen. Utbildningen är kostnadsfri men utebliven avanmälan faktureras 500 kronor (du får därför fylla i dina fakturauppgifter).Om förhinder, avboka dig (senast 30 oktober). 

Vi önskar dig (och dina frågor om kondomer) välkomna!

Datum och tid: Onsdagen 4november 9-12:30
Lokal: Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Kungsgatan 11, vån 5 Göteborg - OBS ny adress!

Anmälan sker i Regionkalendern

Vi bjuder på fika. Meddela oss vid anmälan om du har någon särskild "fika-kost". Vid frågor eller behov av tillgänglighetsanpassning var god kontakta Per Andreas Persson eller Anna Skoglund, Kunskapscentrum för sexuell hälsa, per.a.persson@vgregion.se anna.skoglund@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-06-23 11:29