Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Ansökningsprocessen – och vad du behöver veta inför ansökan
Innan du fyller i en ansökan behöver du vara införstådd med de krav som ställs på dig som leverantör inom Vårdval Vårdcentral och Vårdval Rehab. I Krav- och kvalitetsböckerna finns beskrivning av kraven för uppdrag, allmänna villkor, regler för patientens val samt information om ersättningsmodell och uppföljning med mera. Förtydligande och anvisningar som är viktiga att känna till för uppdraget finns här på Vårdgivarwebben.
Sidan är gemensam för Vårdval Vårdcentral och Vårdval Rehab
Planera för hur du tänker driva verksamheten utifrån kraven i respektive Krav- och kvalitetsbok.
Säkerställ krav på lokaler - fysisk tillgänglighet avseende lokaler samt bilagor som ska bifogas till ansökan.
Skicka hela ansökan samt bilagor till adressen som står på ansökningsblanketten. När din ansökan mottagits får du en bekräftelse till den e-postadress du angett i ansökan.
Vi vill särskilt uppmärksamma tre viktiga områden: IT-stöd, vårdhygien samt tillgänglighet för lokaler, nedan finns fördjupad information.
Västra Götalandsregionen utvecklar en modern vårdinformationsmiljö – Framtidens Vårdinformationsmiljö, FVM. Det kommer inom de närmsta åren att omfatta och påverka alla leverantörer som har avtal med Västra Götalandsregionen. Bland annat införs ett nytt obligatoriskt och gemensamt journalsystem, Millenium.
Enheter inom Vårdval Vårdcentral och Vårdval Rehab ska samverka med Västra Götalandsregionens enheter för vårdhygien för att säkerställa och upprätthålla en god hygienisk standard enligt hälso- och sjukvårdslagen. Enheterna ska följa den regionala patientsäkerhetsplanen och respektive vårdhygienenhets rutiner för att förebygga vårdrelaterade infektioner och smittspridning. Lokala rutiner utformas i samråd med respektive vårdhygienisk enhet. Enheterna ska se till att all personal har grundläggande kunskap, fortbildas kontinuerligt och följer vårdhygieniska riktlinjer och rutiner. Enheterna ska arbeta med Ledningsverktyg för god vårdhygienisk standard för primärvård.
För att enheten ska uppfylla ovanstående krav rekommenderas att kontakt tas med den lokala vårdhygieniska enheten för vägledning vid start av ny enhet, större ombyggnation samt flytt.
Enheterna ska kontakta enheten för vårdhygien vid misstanke om smittspridning, vid identifierade risker vad gäller vårdhygienisk standard samt vid verksamhetsförändringar som kan innebära vårdhygieniska risker: Vårdhygien i Västra Götaland
Inför driftstart, ändrad mottagningsadress och vid större ombyggnationer ska dessa krav på lokalernas utformning säkerställas: Tillämpningsanvisningar – Godkännande av lokaler för verksamhet inom Vårdval Vårdcentral och Vårdval Rehab
Utöver ovanstående krav på fysisk tillgänglighet finns krav på att lokalerna ska innefatta omklädningsrum, träningsyta, rum för grupper och hjälpmedelsförråd.