Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Person som arbetar eller studerar i Sverige

Studerar i Sverige

Om patienten vid nödvändig vård / tandvård kan uppvisa ett giltigt EU-kort eller provisoriskt intyg om innehav av EU-kort tas patientavgift / vårdavgift ut som för bosatta. Kopia tas på EU-kortet.

Om ett giltigt EU-kort eller provisoriskt intyg om innehav av EU-kort saknas betalar patienten hela vårdkostnaden (utomlänspris).

Arbetar i Sverige (under högst 12 månader)

Patienten ska uppvisa Försäkringskassans "Intyg om rätt till vårdförmåner i Sverige för personer bosatta i ett annat EU/EES-land eller Schweiz". Då betalar patienten patientavgift / vårdavgift som för bosatta både vid nödvändig vård / tandvård och planerad vård / tandvård. Kopia ska tas på intyget. 

Observera att en gränsarbetare som är bosatt utanför Norden, men inom EU/EES eller Schweiz, och arbetar i Sverige ska uppvisa "Intyg om rätt till vårdförmåner i Sverige för personer bosatta i ett annat EU/EES-land eller Schweiz". 

Om intyg saknas betalar patienten hela vårdkostnaden (utomlänspris).


Senast uppdaterad: 2021-11-22 10:10