Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionteater Väst AB

Här finns bolagsinformation om Regionteater Väst AB.

Det här gör Regionteater Väst

Regionteater Väst har i uppdrag att bedriva teater- och dansverksamhet med hög konstnärlig kvalitet för en bred publik av barn och unga. Bolaget ska utifrån scenerna i Uddevalla och Borås samt genom turnéverksamhet och ett normkritiskt arbetssätt nå och angå barn och unga i Västra Götaland oavsett ålder, kön och/eller social bakgrund. Regionteater Väst ska ge nationell lyskraft till Västra Götaland och vara ett kunskaps- och resurscentrum för kommuner och fria kulturaktörer.


Regionteater Västs verksamhet bedrivs i enlighet med uppdrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen och kultur- och fritidsnämnden i Uddevalla kommun.

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst 2021-2024

Regionteater Västs webbplats

Bolagsinformation om Regionteater Väst

Västra Götalandsregionen äger 91 procent av bolaget och Uddevalla kommun äger resterande 9 procent. Västra Götalandsregionen äger 4095 aktier och Uddevalla kommun 405 aktier. Västra Götalandsregionen har ett aktiekapital på 4,095 miljoner kronor och Uddevalla kommun ett aktiekapital på 0,405 miljoner kronor. Siffrorna är hämtade från bolagets årsredovisning 2019.

Regionteater Västs organisationsnummer är 556609-7837


Senast uppdaterad: 2021-03-24 09:41