Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västtrafik AB

Blå buss på slingrande landsväg
Fotograf: Allan Karlsson

Här finns bolagsinformation om Västtrafik AB.

Det här gör Västtrafik

Västtrafik har i uppdrag att verka för en omställning till ett hållbart transportsystem genom en ökad marknadsandel för kollektivtrafikresor. Den strategiska inriktningen är att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster, för att tillsammans med cykel och gång vara det självklara valet för allt resande inom Västra Götaland. På så vis bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

Trafikförsörjningsprogrammet är utgångspunkten för kollektivtrafikens utveckling inom Västra Götaland. Bolaget har regionfullmäktiges uppdrag att ingå avtal om allmän trafik, samt även sjukresor och annan anropsstyrd trafik i flertalet kommuner som valt Västtrafik som utförare för detta.

Västtrafiks verksamhet ska bedrivas i enlighet med uppdrag från Västra Götalandsregionenens kollektivtrafiknämnd.

Västtrafiks webbplats

Bolagsinformation om Västtrafik

Västra Götalandsregionen är den enda ägaren (100%). Västra Götalandsregionen äger 200 000 aktier med ett aktiekapital på 200 miljoner kronor och ett aktieägartillskott på 2046 miljoner kronor. Siffrorna är hämtade från bolagets årsredovisning 2019.

Västtrafiks organisationsnummer är 556558-5873.


Senast uppdaterad: 2019-08-27 09:01