Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Miljö i VGR

Västra Götalandsregionen ska som en av de största arbetsgivarna i Sverige sträva efter att vara en föregångare genom det egna miljöarbetet. Genom att själva ställa höga miljökrav påverkar vi också utvecklingen på miljöområdet. Målen i vår miljöplan 2017-2020 gäller för alla VGR:s egna verksamheter.

Intern miljöplan 2017-2020

Västra Götalandsregionen har cirka 55.000 anställda och våra olika arbetsplatser och verksamheter innebär en påverkan på miljön. Vi driver ett ambitiöst miljöarbete i våra verksamheter. Målen i vår interna miljöplan gäller för alla VGR:s förvaltningar och bolag.  De handlar om låg klimatpåverkan, mindre miljö- och hälsofarliga ämnen och hållbar resursanvändning.

Miljöplan 2017-2020

Så jobbar VGR

För en effektiv styrning mot miljömålen krävs ett tydligt ledarskap och ett systematiskt förbättringsarbete. En stor del av VGR:s klimat- och miljöpåverkan sker genom vår användning av varor och tjänster. Hur VGR:s finansiella placeringar görs spelar också en viktig roll.

Läs mer om arbetssätt och styrning i miljöarbetet. 

Miljöuppdrag för utveckling i Västra Götaland  

Västra Götalandsregionen har också ett uppdrag att driva regional miljöutveckling genom initiativ och stöd för olika insatser och projekt, tillsammans med näringsliv, kommuner, universitet och andra aktörer i Västra Götaland. Det ska bidra till en hållbar utveckling globalt som också främjar Västra Götaland.

Aktuellt miljö i VGR

Kalender miljö

02
nov

Miljöombudsutbildning

Starttid:
Ort: Göteborg
19
nov

Miljöombudsutbildning

Starttid:
Ort: Vänersborg
10
dec

Miljönämnden

Starttid:
Ort: Sotenäs
Läs miljönämndens handlingar och om utvecklingsfrågor i Västra Götaland och VGR som organisation.
Med Gröna listan gör du automatiskt ett hållbart val av inredning och möbler.
Västra Götalandsregionen ska vara en samlande kraft för miljödriven utveckling och tillväxt i Västra Götaland. Läs mer om vårt regionala miljöarbete.
Här hittar du kontaktuppgifter till miljöavdelningen Koncernkontoret
Senast uppdaterad: 2020-05-28 13:13