Miljöstipendium

VGR:s miljostipendiater uppmärksammas

Nytänkande? Kreativ? Inspirerande? Miljö integrerat med de andra hållbarhetsfrågorna? Anställda eller verksamheter inom VGR som har gjort en särskilt bra miljöinsats på jobbet kunde tidigare söka det interna miljöstipendiet. Från 2024 ersätts miljöstipendiet med ett internt hållbarhetspris.

Regionfullmäktige beslutade 2001 om ett årligt internt miljöstipendium. Det administreras av Västra Götalandsregionens miljönämnd och delas ut och ges tillkänna officiellt i samband med regionfullmäktiges möte i april. Det första miljöstipendiet delades ut 2002. Det sista delades ut 2023. 

Hållbarhetspris ersätter

Regionstyrelsen har beslutat att VGR:s miljöstipendium och VGR:s sociala hållbarhetspris ska ersättas med ett internt hållbarhetspris för den som framgångsrikt arbetat med VGR:s hållbarhetsmål. Pristagare beslutas av hållbarhetsutskottet och kommer delas ut för första gången 2024.

Vad var syftet med miljöstipendiet?

Stipendiet skulle premiera anställda eller verksamheter inom VGR:s organisation som har gjort något  speciellt - utöver vad som kunnat förväntas inom ramen för sitt ordinarie arbete - för VGR:s eget miljöarbete.

Stipendiesumman var på högst 50 000 kronor som kan delas på flera insatser. Pengarna skulle användas till ytterligare utveckling av miljökompetensen och miljöarbetet inom verksamheten. Erfarenheterna skulle också kunna spridas inom VGR.

Miljöstipendium 2023

Miljöstipendium 2022

Miljöstipendium 2021

Caroline Rundlöf

Regionutvecklare

Telefonnummer