FaR-nyckeln

FaR-nyckeln för vuxna är ett stöd för dig i ditt arbete med att främja fysisk aktivitet och använda FaR som prevention och behandling för vuxna.

FaR-nyckeln är framtagen av Centrum för fysisk aktivitet, VGR. FaR-nyckeln är baserad på delar av det evidensbaserade kunskapsstödet FYSS (fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling). FaR-nyckeln består av kort som är 9x17 cm och hålls ihop av en öppningsbar metallring. Du kan själv välja vilka kort du vill ha i ringen - så att den passar dina samtal bäst.

Nyckeln är indelad i följande fem kategorier:

  • Fysisk aktivitet på Recept
  • Allmänna rekommendationer
  • Diagnosspecifika rekommendationer
  • Samtalsverktyg
  • Hälsoeffekter

Det här är version 3 av FaR-nyckeln och togs fram av Centrum för fysisk aktivitet under våren 2024. Den kommer att kunna beställas på Marknadsplatsen. Pris och länk till beställning kommer.  

FaR-nyckeln finns som tillgänglighetsanpassad pdf. Tryck på bilden nedan för att se FaR-nyckeln. Du kan skriva ut sidorna i pdf:en och använda i dina patientsamtal. 

FaR-nyckelns framsida.

FaR-nyckeln för vuxna

Tryck på bilden för att se FaR-nyckeln som pdf. Du kan skriva ut sidor och använda i dina patientsamtal om fysisk aktivitet.

Temawebbinarium om FaR-nyckeln

Vill du lära dig mer om FaR-nyckeln och hur du praktiskt kan använda den i dina samtal? Delta i ett av våra temawebbinarium! Webbinariet genomförs via Teams och är kostnadsfritt. Klicka här för att komma till Vårdgivarwebben där du kan läsa mer och anmäla dig.