Förvaltningen för kulturutveckling medverkar under Nationellt Festivalmöte

Nationellt Festivalmöte – The Sweden Festival är en manifestation för att främja festivalen som kulturbärare och arrangörsform. Det är också ett sätt att peppa och inspirera festivalarbetare och att främja nationella och internationella samarbeten. Västra Götalandsregionen medverkar under festivalmötet i Göteborg den 10–12 mars, bland annat med föreläsare och genom medvärdskap i en regional arrangörsträff.

Sweden Festivals är en 35-årig ideell, nationell medlemsorganisation för svenska kulturfestivaler. Nu står organisationen som huvudarrangör till Nationellt Festivalmöte – The Sweden Festival. Den 10–12 mars bjuder man in sina medlemmar till Göteborg där man bjuder på konserter, föreläsningar och möjligheter till nätverkande och inspiration. 

Västra Götalandsregionens förvaltning för kulturutveckling har två programpunkter i föreläsningsprogrammet. 

Projektledaren för Festivalplattformen, Carita Forslund, kommer att berätta om arrangörernas betydelse för att konsten ska nå publiken och hur detta är utgångspunkten för arbetet med arrangörs- och publikutveckling i Västra Götalandsregionen. 

Jonathan Björk, producent inom populärmusik, ingår i en panel med temat: ”Utmaningar för regional samverkan med perspektiv från genrer mellan reggae och dödsmetall.” Programpunkten genomförs inom ramen för projektet På Turné och den kunskapsturné för att höja förståelsen om populärmusikfältet som sker under 2023. 

Nationellt Festivalmöte – The Sweden Festival arrangeras av Sweden Festivals i Göteborg 10–12 mars. Samarbetspart är MAIS (Musikarrangörer i Samverkan) och konserterna produceras i samarbete med Uppsala Gitarrfestival, Stockholm Early Music Festival, Umeå Jazzfestival, Saxå Kammarmusikfestival, Nordic Song Festival, All My Friends Are Stars Festival, Fringe Festival, Berättarfestivalen Skellefteå och Frontside Festival. Medarrangör är Jazzföreningen Nefertiti Göteborg. Stöd har erhållits av Kulturrådet och Västra Götalandsregionen. Seminarier under det Nationella Festivalmötet samproduceras med MAIS Regionala Arrangörsträff där Kulturens är medarrangörer. 

Jennie Wilhelmsson Hedeborg

Enhetschef

Telefonnummer