Gör turné till succé – kurs i att utveckla din föreställning för barn och unga

Jobbar du med scenkonst för barn och unga? Har du eller har du haft en eller flera produktioner i Kulturkatalogen Väst och är i huvudsak verksam i Västra Götalandsregionen? Väntar du otåligt på att få möta din publik igen? Ta chansen att lyfta din föreställning, skaffa nya kontaktytor och berika konstnärskapet med lust och nya insikter. Sök senast 24 mars.

Gör turné till succé är en kurs för dig med turnéerfarenhet inom musik, cirkus, teater och dans med inriktning mot barn och unga och med verk godkända för Kulturkatalogen Väst. Syftet med den här kursen är att du får stärka och utveckla din produktion tillsammans med andra verksamma kulturutövare. Genom samtal med experter inom områden som dramaturgi, scenografi, kostym, delaktighet, arrangörskännedom och teknik förbereder du dig för att möta publiken i praktiken. Målet är att du efter kursens slut har fått nya kunskaper som utvecklar ditt konstnärskap, tar vara på dina erfarenheter och ger nya infallsvinklar, inför den dag då det återigen är möjligt att möta publiken, live, igen. 

Kursen sker helt digitalt och består av förinspelade föreläsningar som följs av fördjupande samtal och workshops med föreläsarna via Zoom. 

Kursen genomförs av Kulturakademin i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling och Regionteater Väst.

Sök ersättning för att gå kursen 

Du som blir antagen till kursen har också möjlighet att söka en ersättning på 10 000 kronor plus moms, på faktura. Deltagare som har sökt och fått ersättning måste skicka in en rapport och en utvärdering till Förvaltningen för kulturutveckling, efter genomförd kurs. Detta material kan komma att användas av förvaltningen, till exempel på hemsida eller inför framtida insatser.
Möjligheten att söka ersättning för att gå kursen sker genom en särskild insats som Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen genomför på grund av situationen kring coronapandemin. För mer information kontakta ku.scenkonst@vgregion.se.    

Mer information och ansökan

Mer information om kursinnehållet, föreläsarna och hur du ansöker hittar du på Kulturakademins hemsida.