Sommarboken - nytt tema och materialbeställningar

Nu när det är som mörkast och kallast ute är det dags att börja tänka på och planera för Sommarboken 2024 och allt som kommer med de tankarna: glada barn, Sommarboksträffar, sol, värme och mycket mer. Temat är spikat och vi har öppnat upp för biblioteken att beställa material.

Vänner och hemligheter

Det blir ett kärt återseende av figurerna som vi lärde känna förra gången då temat var Hjältar och väsen men nu får följa dem på helt nya äventyr. Vänner och hemligheter blir ett brett och angeläget tema som ligger nära de ungas liv och vardag där reality är viktigt och ger stor igenkänning för alla barn som deltar i Sommarboken. Dessutom finns det många boktitlar med koppling till temat.

Språk blir 2024 års fokusområde
Ett område som också ligger nära vänskap och hemligheter är språk. Sommaren 2024 kommer vi att lyfta och ta fram aktiviteter som kopplar an till språk och kommunikation på olika sätt. Vi kommer bland annat att lyfta minoritetsspråk, flerspråkighet men även andra sätt att kommunicera som det hemliga språket - rövarspråket.

Hej Ellinor!

Du gör illustrationerna även denna gång och förra årets populära figurer lever vidare, hur har du tänkt kring årets tema Vänner och hemligheter?

- Jag tänker mig att kompisgänget, som vi fick se förra året, har precis fått sommarlov. Klädda i sina "verkliga" kläder, lutar de sig över varandra, samlade för en gruppkram. Men det hänger förväntan och ängslighet luften. Mycket kan hända på några månader. Kommer de vara detsamma när de återvänder till skolan till hösten? Kan de lita på att alla vill vara vänner även då? 

Materialbeställning

2024 års Sommarbokspaket kommer att innehålla:
50 bok-/gympapåsar50 kluringhäften, 50 bokmärken och 50 enkla skriv/rithäften.
Ett paket kostar 1700 exl. moms.
Beställningar kan göras till och med söndag 10 mars 2024. Inga efterbeställningar.

BESTÄLL HÄR

Om Sommarboken

Sommarboken är ett läsfrämjande biblioteksprojekt som vill uppmuntra lustfylld sommarlovsläsning! Med Sommarboken ska barnens läsning vara kravlös. Allt är tillåtet att läsa – hur mycket eller hur litet man vill. Sommarboken riktar sig till barn mellan 8 och 12 år. Läs mer på sommarboken.se.

Illustrationer 2024: Ellinor Richey

Katarina Larson

Konsulent

Telefonnummer