11/12 Konsten att leva på det vi gör

Sysslar du med illustration, grafisk design, serietecknande, animation eller bildkonst? Kom och inspireras under en eftermiddag/kväll för visuella kreatörer.

Det blir en föreläsning med Svenska Tecknare där vi får lära oss allt om rättigheter, skyldigheter, förhandlingar, offerter och fakturor för bildkonstnärer. Därefter leker vi loss med en kreativ workshop i risografi. Dessutom lanserar vi Studio Växt risotryckta veckokalender 2024 där en uppsjö av lokala bildskapare bidragit. Yrkesverksamma, studenter och allmänt intresserade är välkomna!

Datum: 11 december 2023
Tid: 17.00-20.30
Plats: Mustadfors Folkets hus, Enetsvägen 11, 666 95 Dals Långed
Parkering: Liten parkering finns mellan Mustadfors Folkets hus och Studio Växt, söder om Mustadfors Folkets hus samt vid Coop.
Fika: Vi bjuder på mackor från Brukets Godaste. 
Sista anmälningsdag: 30 november (ange namn, mailadress och matpreferens)

Anmäl dig här

Program


17.00-17.10 Hej och välkomna!

17.10-18.10 Föreläsning med Svenska Tecknare
Rättigheter, skyldigheter, förhandlingar, offerter och fakturor. För kreatörer som arbetar på frilansbasis krävs färdigheter utöver det kreativa skapandet. För att stärka visuella kreatörer i sin vardag har Svenska Tecknare tagit fram handboken: Konsten att leva på det vi gör. Josefine Engstöm, ordförande i föreningen, håller en föreläsning utifrån handboken.
Svenska Tecknare är en facklig förening som arbetar med att stärka och utveckla yrkesrollen för visuella kreatörer.

18.10-18.30 Lansering av Studio Växt kalender 2024
samt fikapaus med mackor från Brukets Godaste
Studio Växt bjuder årligen in illustratörer, grafiska formgivare och bildkonstnärer i Dalsland att delta i en RISO-tryckt kalender. Inför 2024 blir det en veckokalender där varje vecka lyfter fram en lokal visuell kreatör. Funny Livdotter och Biba Sj, initiativtagare till kalendern kommer och lanserar nästa års upplaga.
Studio Växt är ett coworking space och ett nav för kreativa utövare i hjärtat av Dals Långed.

18.30-20.30 Workshop i risografi
Kom och lär dig risografi eller risotryck! Det är en tryckteknik där vegetabiliska färger trycks på obestruket papper, sugs in i papperfibrerna och ger ett unikt och kataktäristiskt uttryck. Tekniken påminner om en korsning mellan traditionellt screentryck och en kopiator. Kanske börjar vi under kvällen skapa bilder till 2025 års kalender?
Workshopen leds av Biba Sj, en fena på riso och en av initiativtagarna till Studio Växt kalender.

20.30 Avslut

Eftermiddagen/kvällen arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling, i samarbete med Mötesplats Steneby och Studio Växt.

Kontakt

Klara Silvemark, konsulent form & design, Förvaltningen för Kulturutveckling
Mail: klara.silvemark@vgregion.se
Telefon: 073 583 43 28